Detroit ei pystynyt pitämään johtoaan - toinenkin lännen sarja venyi seitsemänteen peliin

Michael Frolik lähti päättäväisenä rankkariinsa ja selvisi siitä Jommy Howardia vastaan voittajana.
Siinä missä idän ottelut ratkesivat viidessä pelissä, mennään lännessä pisimmän kaavan mukaan molemissa ottelupareissa. Sen ratkaisi Chicagon toinen perättäinen voitto Detroitista. Joukkue nousi ottelusarjassa 3-1-tappioasemasta tasoihin.

Detroit Red Wings kohtasi kotonaan Chicago Blackhawksin kuudennessa semifinaalisarjan ottelussa. Kotijoukkueella oli mahdollisuus katkaista sarja, sillä se johti ennen illan kamppailua voitoin 3-2 ja oli siis yhden voiton päässä konferenssifinaalista. Chicago kuitenkin pakotti sarjan seitsemänteen otteluun.

Chicago oli vahva aivan ottelun alussa, mutta nopeasti Detroitkin pääsi juoneen kiinni. Kun Jakub Kindl sai kyseenalaisen kunnian olla ottelun ensimmäinen rangaistu pelaaja, tiesi se ongelmia punasiiville. Heti aloituksen jälkeen Jonathan Toews vei kiekon maalille, missä alkoi kova säpinä. Marian Hossa sai punnerrettua 1-0-maalin joukkueelleen. Ottelusta oli kulunut alle neljä minuuttia.

Sen jälkeen ei varsinaisia tekopaikkoja ollutkaan muutamaan minuuttiin. Vasta kun Toews oli ottanut Chicagon ensimmäisen jäähyn maalivahdin häirinnästä, alkoi taas tapahtua. Pavel Datsjuk yritti osua ovelasti maalin takaa. Kiekko kuitenkin lipui nätisti Corey Crawfordin selän takaa ohi maalin ilman, että otti Detroitin kannalta onnekasta kimmoketta mistään.

Myöhemmin erässä Patrick Kane yritti lähettää Patrick Sharpin läpiajoon, mutta puolustuksessa Kyle Quincey oli valppaana. Puolustaja pystyi lyömään kiekon pois Sharpin mailanlavasta ennen kuin Sharp ehti virittää pyssyä. Jimmy Howardin ei tarvinnut edes ryhtyä torjuntatöihin.

Toisessa päässä neloskentän Drew Miller yritti tunkea kiekkoa väkisin maaliin. Maalivahdit olivat avauserän hahmoja. Sen joutuivat toteamaan niin Datsjuk kuin Kanenkin heidän kummankin päästyä yrittämään. Ennen kuin avauserän summeri soi ehti Detroit kuitenkin sytyttää kotiyleisönsä 1-1-tasoitusmaalilla. Maalin viimeistelijänä oli Patrick Eaves. Osuma noudatti vanhaa mutta tehokasta kaavaa: laukaus viivasta ja äijät irtokiekoille.

Anderssonin ropelli vei kotijoukkueen johtoon

Red Wings tappoi toisessa erässä onnistuneesti kaksi lähes peräkkäistä jäähyä. Howard oli vedossa pysäyttäessään Toewsin laukauksen. Toews oli päässyt läpi puolustuksen, mutta ei onnistunut pääsemään läpi Howardin.

Rangaistusminuuttien jälkeen Detroit pisti päälle mylläkän vastustajan päätyyn ja kansoitti Crawfordin maalinedustan oikein joukolla. Kanadalainen torjui häirinnästä huolimatta. Daniel Cleary oli nousemassa kohti Crawfordin maalia, mutta kuti kilpistyi oikea-aikaisesti heittäytyneen Brent Seabrookin luistimiin.

Erä ja koko ottelu oli juuri ohittanut puolivälin, kun Joakim Anderssonin maali antoi Detroitille ensi kertaa ottelussa johtoaseman. Anderssonin maalia kohti ampuma ropellikiekko ohitti yllättäen Crawfordin. Kotijoukkue sai johtomaalistaan virtaa samoin kuin yleisö, ja hetken Blackhawks näytti jähmettyvän paikoilleen. Niklas Kronwall vei hyökkäysalueelle tunkeutuneelta Kanelta kiekon kuin karkin lapselta. Johdon lisäämiseen oli paikkaa muun muassa Valtteri Filppulalla.

Erän loppuun Chicago joutui vielä pelaamaan alivoimaa, kun Michal Rozsival otti rangaistuksen korkeasta mailasta. Detroit-ylivoima ei kuitenkaan kyennyt tuottamaan tulosta.

Detroitin ote voitosta kirposi päätöserässä

Vierailijoiden tasoitusmaali syntyi aivan erän alkuun. 51 sekuntia oli kulunut päätöserän pelikellosta, kun slovakkiveteraani Michal Handzus unohtui puolustukselta yksikseen maalille. Handzus laukoi takakulmaan 2-2-tasoitusmaalin.

Red Wings ei tästä hätkähtänyt. Silläkin oli paikkansa, mutta Gustav Nyqvist ei kyennyt ohjaamaan Henrik Zetterbergin syöttöä ohi Crawfordin. Myös Datsjukin lähentelyt Blackhawks-veskari torjui.

Seuraava onnistuja olikin vieraiden Bryan Bickell. Kiekonmenetys Detroitin puolustussiniviivan tuntumassa johti kulmavääntöön, josta onnellisena voittajana kiekon kera tuli esiin Toews. Blackhawks-kapteeni toimitti lätyn maalilla kärkkkyneelle Bickellille. Johtomaali syntyi puolustaja Brendan Smithin estely-yrityksistä huolimatta.

Voittomaali syntyi lopulta rangaistuslaukauksesta. Michael Frolik katkaisi syötön ja syöksyi läpiajoon eikä Carlo Colaiacovolla ollut muuta mahdollisuutta kuin yrittää pysäyttää mies huitomalla käsille. Tuomarin ratkaisu tilanteessa oli rangaistuslaukaus. Sen Frolik suoritti onnistuneesti, harhautti Howardin ja nosti kiekon rystyltä yläkulmaan.

Damien Brunner nostatti vielä kotijoukkueen toiveita kaventamalla tilanteen 4-3:een, kun otteluaikaa oli jäljellä 52 sekuntia, mutta tasoihin Detroit ei enää päässyt. Ottelusarja ratkeaa seitsemännestä pelistä, joka pelataan Suomen aikaan varhain torstaiaamuna Chicagossa.

DETROIT-CHICAGO 3-4 (sarja tasatilanteessa 3-3)