Kausi 2016-17 TPS:ssä jäi Spinan uran viimeiseksi.

Timo Savela

Dave Spinan ura päättyi aivotärähdykseen - "Olen erittäin onnekas saatuani pelata jääkiekkoa niin pitkään"

Liigassa hieman yli kolmen kauden ajan tehoillut Dave Spina lopettaa pelaajauransa.

Liigassa vuodesta 2014 lähtien pelanneen Dave Spinan pelaajauran päättyy aivotärähdyksen seurauksena. 34-vuotias hyökkääjä kertoi uransa päättymisestä kuvapalvelu Instagramissa.

Spina kertoo yrittäneensä kuntoutua tähän kauteen parhaansa mukaan. 

− Monien kuukausien kuntoutumisen, loputtomien lääkärin tapaamisten ja psyykkisen terapian sessioiden jälkeen on diagnosoitu, että viimeisin aivotärähdykseni on uran päättävä.

Hyökkääjä sai aivotärähdyksen helmikuussa 2017. Loukkaantumisen jälkeen hän palasi maaliskuussa TPS:n kokoonpanoon yhdessä ottelussa, mutta oli sivussa runkosarjan kaksi viimeistä ottelua. Lopulta koko pudotuspelikevät jäi mieheltä väliin.

− Vaikka olen surullinen pelaajauran päättämisestä tällä tavalla, olen positiivinen asioiden selkiytymisestä tulevaisuudessa ottaen huomioon sen, kuinka onnekas olen rakastavan vaimon ja kahden kauniin lapsen kanssa, Spina kirjoittaa.

SaiPaa ja TPS:ää edustanut Spina pelasi Liigassa yhteensä 166 runkosarjaottelua tehopistein 45+77. Pudotuspeleissä hän esiintyi yhteensä 14 ottelussa tehoin 3+3.

13-vuotisella ammattilaisurallaan yhdysvaltalais-italialainen pelasi myös muun muassa 138 ottelua yliopistosarja NCAA:ssa, lähes 400 ottelua AHL:ssä sekä 97 ottelua SHL:ssä.

− Olen erittäin onnekas saatuani pelata jääkiekkoa niin pitkään. En olisi koskaan uskonut, että jääkiekko muovaisi elämääni sillä tavalla kuin se on tehnyt. Se, mikä alkoi intohimona, kasvoi vuosien myötä vahvemmaksi.

Peliuransa päätyttyä Spina vihjaa luovansa uraa kiinteistönvälityksen maailmassa.

− Olen kiitollinen Caulfieldin ja Compassin kiinteistönvälitystoimistoille heidän tarjoamastaan tilaisuudesta pyrkiä kohti jatkuvaa vastuuta. (Jos tarvitset kotia suur-Bostonin alueella, älä ujostele).

After months of trying to recover, endless doctors appointments and physical/mental therapy sessions to get myself back to 100% to be able to play again this season, it has been diagnosed that my last concussion is career ending.  Though I am sad to end in this manner, I am positive things will work out considering how lucky I am to have a loving wife and two beautiful children to pick me up on the days I want to be on the ice.  Needing to provide is a task that I can not do alone and I am grateful to Caulfield Properties and Compass Real Estate for providing me an opportunity to work towards that continued responsibility. (So If you need a home in the Greater Boston area don’t be shy). I am very fortunate to have played as long as I have, have endless people to thank for helping me achieve the level and longevity in this wonderful sport, and never imagined it would provide, teach, and shape my life the way it has.  What began as a passion only grew stronger as the years went by.  The support from fans, teammates, and staff across the globe made the last 13 years interesting, exhilarating, challenging at times, but most of all fun.  To my parents, I don’t know how you did it, and I hope I can figure out a way to be a fraction of the support system you two are.  You both are like superheroes to me and I will forever strive to be like you.  Thank you, thank you, thank you to anyone that crossed my path (the good and the bad) during my career, you’ve all had an impact on me and inspired me to become a better person.

Henkilön Dave Spina (@dave_spina) jakama julkaisu

Spinan loukkaantumisen ajankohtaa tarkennettu klo 06.01.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Maanantaijää, viikko 50: Liigan uusiutuneet maalivahtiduot arvosteltavana

LIIGA | MESTIS | 12.12.2016 9:05
Liigakausi on saavuttamassa puolivälinsä. Maanantaijäällä luodaan katsausta loppukauteen ja joukkueiden muuttuneisiin maalivahtiasetelmiin. Entä mitä Kärppien pitäisi tehdä Kai Suikkasen kanssa? lue lisää

Ryöpytykset Oulussa ja Jyväskylässä, Turkuun voi povata yllätystä

LIIGA | 28.9.2017 7:00
Torstain kierroksella lähes koko kierroksen kaava on selkeä. Kolmeen otteluun löytyy selkeä ennakkosuosikki, jolloin katse kääntyy tasoitusvetoihin. lue lisää

Maanantaijää, viikko 36: SaiPa sukelsi ja sikaili, TPS teki palveluksen Liigalle

LIIGA | 11.9.2017 12:14
Liigakauden ensimmäinen Maanantaijää ottaa kantaa SaiPan pelaamiseen ja nostaa esille avauskierrosten yllätyksiä. lue lisää

Liigaseurojen viime tilikausi näyttää positiiviselta – katso seura seuralta

LIIGA | 11.8.2017 15:03
Moni liigaseura teki viime kaudesta hyvää taloudellisesta tulosta. Mestaruuden voittanut Tappara ja hopeaa saanut KalPa takoivat myös eniten euroja. lue lisää

Pitsiturnausennakko: Seuraa näitä nimiä

LIIGA | 4.8.2017 6:30
Perinteinen Rauman Pitsiturnaus avaa jälleen kiekkokauden. Vuosi sitten TPS katkaisi Lukon nelivuotisen pitsidynastian, vaan onko turkulaisista voittamaan toista turnausta putkeen? lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

HPKJukurit
"Kerho palaa voittojen tielle"
HPK kärsi tappion Lukolle perjantai-iltana, mutta ennen tappiota joukkue matkasi kolmen ottelun voittoputkessa. Tappiosta huolimatta hämeenlinnalaisten peli on ottanut askelia parempaan suuntaan. Jukurit puolestaan kiri perjantaina neljän maalin takaa-ajoasemasta tasoihin Kärppiä vastaan, mutta suuressa kuvassa mikään ei muuttunut ja tappio oli mikkeliläisille kuudes peräkkäin. Sama laulu jatkuu myös lauantaina HPK:n vieraana.
 • 3
 • 4
 • 1
 • 2
IlvesTPS
"Lepo TPS:n etu"
Vaikka TPS on kärsinyt etenkin hyökkääjien loukkaantumisista, on sillä edelleen riittävästi potentiaalia suuriin maalimääriin. Ja Ilvestä vastaan onkin viime otteluissa juhlittu. Perjantaina Tappara kuritti kissapaitoja kahdeksalla maalilla ja edellisessä ottelussa KooKoo kuudella. Lisäksi TPS:n puolella on lepo. Turkulaiset ovat saaneet valmistautua otteluun päiviä, kun Ilveksellä on niskassaan tuore murskatappio Tapparaa vastaan. Mikäli TPS olisi ykkösmiehistöllään liikenteessä, Ilveksen murskajaiset saattaisivat jatkua, mutta tamperelaiset lähtevät otteluun varmasti puolustus edellä.
 • 1
 • 2
 • 2
 • 3
JYPPelicans
"Pelicansilla edellytykset yllätykseen"
JYP on kasannut edellisestä viidestä pelistään kolme pistettä. Takana on tappiot esimerkiksi KalPalle sekä SaiPalle. Juuso Puustisen loistovire katkesi pieniin kolhuihin, eikä laajasta ringistä ole noussut yksilöitä ratkaisemaan pisteitä. Pelicans on puolestaan kiekonhallinnalla mitattuna Liigan parhaimmistoa ja viimeisessä kymmenessä ottelussaan lahtelaiset ovat jääneet pisteittä vain kahdesti. Lisäksi JYP on alkukauden meriiteillään huomattavasti pelatumpi, joten kertoimen hakeminen Pelicansin voitolla saattaa osoittautua kannattavaksi.
 • 1
 • 2
 • 2
 • 3
KooKooHIFK
"HIFK:n tuskainen vierastaival jatkuu"
HIFK on voittanut tällä kaudella vasta yhden pelin vieraskentällä. Takkuisuus viimeistelyssä näkyi erityisesti edellisessä ottelussa Kärppiä vastaan, kun saldo oli nolla tehtyä maalia. KooKoo on puolestaan kerännyt pisteitä viimeisestä viidestä ottelustaan, joskin kolmesti ratkaisua on haettu jatkoajalta. HIFK:ta pelataan enemmän kuin nykyinen vire antaa syytä, joten KooKoon voitoilla saanee odotusarvoa parempia kertoimia.
 • 3
 • 4
 • 2
 • 3
SaiPaKärpät
"Kärpät katkaisee SaiPan voittoputken"
SaiPa on kuuden ottelun voittoputkessa. Putken tae on ollut uhrautuvainen joukkuepelaaminen sekä hyvä maalivahtipeli. Kärpillä on kuitenkin riveissään kaksi ehdotonta huippuketjua, joiden apulla oululaiset katkaisevat SaiPan voittoputken. Kärpillä oli vaikeuksia viimeistelynsä kanssa, mutta kahdessa viime pelissä isketyt 11 maalia kertovat ongelmien olevan takana. SaiPa ei silti luovuta ilman taistelua.
 • 0
 • 1
 • 3
 • 4
SportTappara
"Tapparan hanat auki"
Peräti kymmenen joukkuetta on tehnyt enemmän maaleja kuin Tappara. Ilman perjantain kahdeksaa maalia takana olisivat vain KalPa ja Jukurit. Perjantain murskavoitto paikallisvastustajasta kuitenkin nosti koko joukkueen itseluottamusta ja lauantaina kentälle marssii valmis Tappara. Sport on päästänyt toiseksi eniten maaleja, joten samaa on luvassa myös lauantaina. Toisaalta Tapparalla painaa jaloissa perjantain kamppailu ja se näkyy tällä kertaa oman alueen virheissä.
 • 2
 • 3
 • 5
 • 6
ÄssätLukko
"Satakunnan tasainen derby"
Lukko on kaksikosta edellä sarjataulukossa, kiekonhallinnassa sekä kuntopuntarissa, mutta millään osa-alueella erot eivät ole selkeät ja lisäksi raumalaisten peli on takkuillut. Ässien aseena on kotikenttä sekä enemmän lepoaikaa edellisen ottelun jälkeen. Lukko pelasi perjantaina HPK:ta vastaan, kun Ässät on saanut odottaa illan koitosta tiistaista asti. Lähtökohdiltaan tasainen ottelu, jossa parempi henkinen kantti ratkaisee lopullisen voittajan, jota saatetaan hakea myös jatkoajalta.
 • 1
 • 2
 • 1
 • 2

Dave Spina

s. 1983 Mesa, Arizona, USA
178CM / 84KG