Kausi 2016-17 TPS:ssä jäi Spinan uran viimeiseksi.

Timo Savela

Dave Spinan ura päättyi aivotärähdykseen - "Olen erittäin onnekas saatuani pelata jääkiekkoa niin pitkään"

Liigassa hieman yli kolmen kauden ajan tehoillut Dave Spina lopettaa pelaajauransa.

Liigassa vuodesta 2014 lähtien pelanneen Dave Spinan pelaajauran päättyy aivotärähdyksen seurauksena. 34-vuotias hyökkääjä kertoi uransa päättymisestä kuvapalvelu Instagramissa.

Spina kertoo yrittäneensä kuntoutua tähän kauteen parhaansa mukaan. 

− Monien kuukausien kuntoutumisen, loputtomien lääkärin tapaamisten ja psyykkisen terapian sessioiden jälkeen on diagnosoitu, että viimeisin aivotärähdykseni on uran päättävä.

Hyökkääjä sai aivotärähdyksen helmikuussa 2017. Loukkaantumisen jälkeen hän palasi maaliskuussa TPS:n kokoonpanoon yhdessä ottelussa, mutta oli sivussa runkosarjan kaksi viimeistä ottelua. Lopulta koko pudotuspelikevät jäi mieheltä väliin.

− Vaikka olen surullinen pelaajauran päättämisestä tällä tavalla, olen positiivinen asioiden selkiytymisestä tulevaisuudessa ottaen huomioon sen, kuinka onnekas olen rakastavan vaimon ja kahden kauniin lapsen kanssa, Spina kirjoittaa.

SaiPaa ja TPS:ää edustanut Spina pelasi Liigassa yhteensä 166 runkosarjaottelua tehopistein 45+77. Pudotuspeleissä hän esiintyi yhteensä 14 ottelussa tehoin 3+3.

13-vuotisella ammattilaisurallaan yhdysvaltalais-italialainen pelasi myös muun muassa 138 ottelua yliopistosarja NCAA:ssa, lähes 400 ottelua AHL:ssä sekä 97 ottelua SHL:ssä.

− Olen erittäin onnekas saatuani pelata jääkiekkoa niin pitkään. En olisi koskaan uskonut, että jääkiekko muovaisi elämääni sillä tavalla kuin se on tehnyt. Se, mikä alkoi intohimona, kasvoi vuosien myötä vahvemmaksi.

Peliuransa päätyttyä Spina vihjaa luovansa uraa kiinteistönvälityksen maailmassa.

− Olen kiitollinen Caulfieldin ja Compassin kiinteistönvälitystoimistoille heidän tarjoamastaan tilaisuudesta pyrkiä kohti jatkuvaa vastuuta. (Jos tarvitset kotia suur-Bostonin alueella, älä ujostele).

After months of trying to recover, endless doctors appointments and physical/mental therapy sessions to get myself back to 100% to be able to play again this season, it has been diagnosed that my last concussion is career ending.  Though I am sad to end in this manner, I am positive things will work out considering how lucky I am to have a loving wife and two beautiful children to pick me up on the days I want to be on the ice.  Needing to provide is a task that I can not do alone and I am grateful to Caulfield Properties and Compass Real Estate for providing me an opportunity to work towards that continued responsibility. (So If you need a home in the Greater Boston area don’t be shy). I am very fortunate to have played as long as I have, have endless people to thank for helping me achieve the level and longevity in this wonderful sport, and never imagined it would provide, teach, and shape my life the way it has.  What began as a passion only grew stronger as the years went by.  The support from fans, teammates, and staff across the globe made the last 13 years interesting, exhilarating, challenging at times, but most of all fun.  To my parents, I don’t know how you did it, and I hope I can figure out a way to be a fraction of the support system you two are.  You both are like superheroes to me and I will forever strive to be like you.  Thank you, thank you, thank you to anyone that crossed my path (the good and the bad) during my career, you’ve all had an impact on me and inspired me to become a better person.

Henkilön Dave Spina (@dave_spina) jakama julkaisu

Spinan loukkaantumisen ajankohtaa tarkennettu klo 06.01.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Ainutlaatuinen tilastoselvitys paljastaa: Liigan uskottomimmat fanit ovat Turussa ja Kuopiossa

LIIGA | 26.1.2018 11:59
Rauman Lukolla on Liigan uskollisin kotiyleisö. KalPalla ja TPS:llä puolestaan uskottomin. Jatkoajan laaja tilastoselvitys kymmenen edellisen kauden ajalta paljastaa, millä Liiga-paikkakunnilla kiinnostaa eniten kiiltävä ja missä ovat seuroille uskollisimmat elämänkumppanit. lue lisää

SaiPan väsytystaistelu tuotteliasta Turussa

LIIGA | 13.1.2018 7:00
Lauantain kierros koostuu melko selvistä ennakkosuosikeista ennakkoasetelmissa. Yllätysmahdollisuuksiakin löytyy esimerkiksi Turusta. lue lisää

Liigan syyskauden top 5 -valmentajat: Sarvikuono lähti jytädiskoreissulle

LIIGA | 22.12.2017 9:00
Ennen kauden alkua Liigan tulokasvalmentajia epäiltiin. Vaan ei epäillä enää. lue lisää

TPS:n aukoo maalihanojaan, SaiPa palaa voittokantaan

LIIGA | 21.11.2017 10:00
Tiistain Liiga-kierroksella maaleja odotetaan varsinkin Pelicansilta ja Sportilta. TPS:ltäkin toivotaan maalihanojen avautumista nihkeän vaiheen jälkeen. lue lisää

Ryöpytykset Oulussa ja Jyväskylässä, Turkuun voi povata yllätystä

LIIGA | 28.9.2017 7:00
Torstain kierroksella lähes koko kierroksen kaava on selkeä. Kolmeen otteluun löytyy selkeä ennakkosuosikki, jolloin katse kääntyy tasoitusvetoihin. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

KooKooIlves
"Kouvolassa maaleja koko rahalla"
Kouvolassa kohtaavat toiseksi ja kolmanneksi eniten maaleja päästäneet joukkueet. Lisäksi molemmilla on potentiaalia iskeä suuria maalimääriä. Siitä osoituksena kaksikon kauden aikaisemmat kohtaamiset. Kolmen ottelun yhteenlaskettu maalimäärä on 25. Vireen puolesta etu on vierailijoilla, jotka ovat napsineet voittoja ja tappioita vuorotellen. KooKoo on puolestaan hävinnyt neljä edellistä otteluaan.
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
HIFKHPK
"HIFK korjaa kurssiaan"
HIFK on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan, mutta lauantaina kurssi kääntyy. Helsinkiläiset ovat olleet HPK:lle tällä kaudella vaikea pala purtavaksi, sillä HIFK on voittanut kaikki viisi aiempaa kohtaamista jättäen hämeenlinnalaisille vain yhden pisteen. Erot eivät ole olleet suuria, mutta tulokset oikeudenmukaisia. HPK:ta rasittaa myös perjantain ottelu Pelicansia vastaan, kun HIFK pääsee paremmin levänneenä koitokseen.
 • 3
 • 4
 • 0
 • 1
JYPJukurit
"JYP rutiinivoittoon"
Kevään lähestyessä JYP on noussut Kärppien kärkihaastajaksi. Joukkue on tasainen ja pystyy huononakin päivänä raapimaan itsestään riittävästi tehoja voittaakseen kenet tahansa. Jukurit on vastaavasti hävinnyt viisi kuudesta edellisestä pelistään. Jo ennestään maalintekovaikeuksien kanssa kamppaillut joukkue päästi kultakypäränsä TPS:ään ja vastassa on tiiviisti viisikkona pelaava joukkue, joten kovin suurta pistepottia ei kannata odottaa.
 • 4
 • 5
 • 0
 • 1
KärpätSaiPa
"Kärppien hyökkäys liikaa SaiPalle"
SaiPan maalilla Frans Tuohimaa on pelannut tänä vuonna maalivahdeista eniten. Lappeenrantalaiset ovat pelanneet tämän vuoden puolella 18 ottelua, joista Tuohimaa on aloittanut maalilla 16 kertaa. Kuorma on alkanut näkymään sensatiovahdin otteissa. Joukkuetta reppuselässään kantanut maalivahti pystyy edelleen pelaamaan huipputasolla, mutta Kärppien tasoinen hyökkäävä ja aktiivinen joukkue tuottaa puolustukselle ongelmia, joita edes maalivahti ei pysty paikkaamaan.
 • 4
 • 5
 • 2
 • 3
PelicansÄssät
"Ässät ohittaa Pelicansin"
Kauden alussa maaleja mättänyt Pelicans on hukannut tehonsa. Kolmen edellisen ottelun saldo on yksi tehty maali, eikä yhdessä yössä ole syytä odottaa ihmeparantumista. Pussileuat ovat jättäneet myös yksitoista edellistä ylivoimamahdollisuuttaan käyttämättä. Ässien pahin henkinen takalukko on ohitettu ja pitkän tappioputken jälkeen patapaidat ovat voittaneet kolme neljästä edellisestä ottelustaan.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
TPSLukko
"Viimeistely Lukon ongelma"
Koko kauden mittapuulla Lukkoa vähemmän maaleja ovat tehneet vain KooKoo, HPK, KalPa ja Jukurit. Perjantaina Lukko jäi nollille JYPiä vastaan, eikä se ole juhlinyt myöskään TPS:ää vastaan tällä kaudella. Viidessä aiemmassa kamppailussa Lukko on tehnyt varsinaisella peliajalla TPS:n verkkoon vain kuusi maalia. Kovin montaa maalia ei kannata rustata lapulle myöskään lauantain otteluun.
 • 3
 • 4
 • 1
 • 2
KalPaSport
"KalPa jatkaa kuntopuntarin kärjessä"
KalPa on viiden ottelun pisteputkessa, jonka aikana se on menettänyt vain kaksi pistettä. Myös Sport on esiintynyt parissa viime ottelussa tuloksien varassa pirteästi, mutta tuloksien takana ongelmia on edelleen. Perjantaina SaiPaa vastaan vaasalaiset iskivät viisi maalia, vaikka laukoivat kohti maalia vain 18 kertaa. KalPan puolustus on hyvin organisoitu ja Sportin kiekollisen pelin kärki on kapea, joten odotettavissa on kotivoitto. Jopa toinen nollapeli peräkkäin KalPan maalivahdeille.
 • 3
 • 4
 • 0
 • 1

Luetuimmat

Dave Spina

s. 1983 Mesa, Arizona, USA
178CM / 84KG