Dallas katkaisi Ankkojen voittoputken

Emerson Etem kärkkyy turhaan Lehtoselta irtokiekkoa.
Dallas Stars otti kolmannen perättäisen voittonsa, kun se kaatoi kotonaan Anaheim Ducksin maalein 3-1 ja katkaisi näin Anaheimin neljän ottelun voittoputken. Kari Lehtonen torjui ottelussa 20 laukausta.

Se, joka odotti Ducksin ja Starsin kohtaamisesta fyysistä peliä, ei ainakaan avauserässä pettynyt. Laidat ryskyivät sen aikana kiitettävästi. Ottelun alkuminuutit olivat vahvasti Dallasin hallussa ja tekopaikoilla vierailivat ensimmäisen erän ensimmäisen puoliskon aikana niin Brenden Morrow, Derek Roy kuin Tomas Vincourkin, mutta Jonas Hiller oli myös maalillaan yhtä terävänä ja pystyi torjumaan lähentely-yritykset. Anaheimin puolustuksessa tositoimiin pääsi Pittsburghista hankittu Ben Lovejoy ja sairaudesta toipunut Toni Lydman, mikä tiesi huilivuoroa Sami Vataselle.

Anaheimin oikeastaan ensimmäinen kunnon tilanne ja maalipaikka erän ja ottelun alkuminuuteilla siunaantui Corey Perrylle, kun mies pääsi läpiajoon. Kiihkeän erän ensimmäinen rangaistus vihellettiin väkivaltaisuudesta Ducksin Brad Staubitzille, mikä osoittautui Dallas Starsille oivalliseksi, sillä kun ylivoimasta oli kulunut puoli minuuttia, Trevor Daley toimitti kiekon maalille rakennetun ruuhkan avustamana aina verkon perukoille asti. Syöttäjinä Roy ja Louis Eriksson. 1-0-johto Dallasille.

Ylilyönnin ainekset olivat vahvasti ilmassa ja tunteet kävivät varsin kuumina. Stephane Robidaksen mailaniskusta tuohtunut Perry päätti hieman erän puolivälin jälkeen ottaa nyrkit käyttöön. Pienen pystypainin jälkeen molemmat osapuolet komennettiin viideksi minuutiksi jäähylle. Puolitoista minuuttia tästä Staubitz keihästi Starsin puolustajaa Brenden Dillonia alavatsaan ja sai siitä hyvästä siirtyä suihkun puolelle. Kovaan vireeseen päässyt Jamie Benn iski jo neljännen maalinsa kolmen viime pelin aikana ja Dallasin johtona taululla seisoi lukemat 2-0, kun erästä oli kulutettu kolmetoista minuuttia.

Viimeisellä minuutilla saatiin aikaan vielä pientä kahinointia maalintakana ja sen seurauksena Anaheim pääsi ylivoimalle, joka jatkui toisen erän alkuun. Seuraavat kaksi erää olivat nujakoinnin puolesta rauhallisempia. Dallas oli vielä ensimmäisen erän jälkeen niskan päällä laukauksissa lukemin 16-7.

Toiseen erään Anaheim vaihtoi maalivahtia Hillerin loukkaannuttua. Vamman laadusta ja vakavuudesta ei ole vielä tietoa. Anaheim ei tästä suinkaan lannistunut, ja Viktor Fasth aloitti ottelunsa vahvasti torjuttuaan heti alkuun Dallasin 3-1-ylivoimahyökkäyksen.

Aaron Rome oli seuraava asiakas rangaistusaitiossa, mutta Ducksin ylivoimapeli ei ottanut tuulta purjeisiinsa. Kyle Palmieri ei myöskään onnistunut läpiajosta kaventamaan Dallasin johtoa, sillä Daley pelasi mieheltä viime hetkellä kiekon pois lavasta. Erän puolivälissä Anaheimin muutaman vaihdon ajan kestänyt vahva pyöritysjakso Dallasin puolustusalueellakaan ei tuottanut palkintoa maalin muodossa.

Vasta kun Antoine Roussel tuomittiin kärsimään kahden minuutin rangaistusta epäurheilijamaisesta käytöksestä, Kari Lehtonen yllätettiin ensimmäisen ja ainoan kerran maalillaan. Ensin oli paikkansa Teemu Selänteen syötöstä Saku Koivulla ja sitten itsellään Selänteellä, mutta suomalaiskilpailussa Lehtonen oli voitokas. Nick Boninon ohjausta Luca Sbisan laukauksesta ei kuitenkaan edes Kärppä pystynyt kiinni ottamaan. Pelikello oli siinä vaiheessa ehtinyt vanhentua lukemiin 35:26. Minuuttia myöhemmin kolmikko Koivu, Andrew Cogliano ja puolustuksesta mukaan pyyhältänyt Francois Beauchemin pääsivät 3-1-ylivoimahyökkäyksestä yrittämään tasoitusta, mutta Lehtonen kesti ja tauolle siirryttiin Dallas Starsin johtolukemista 2-1.

Kolmannessa erässä Bennillä oli tilaisuutensa toiseen maaliin ottelussa, kun Jaromir Jagr pelasi ketjukaverilleen kiekon maalinedustalle. Kaikkien aikojen NHL:n maalitilastoissa keskinäistä kovaa kamppailua käyvät Jagr ja Selänne pidettiin tässä ottelussa poissa tilastoista, joten he säilyvät edelleen 668:ssa ja 666:ssa maalissa.

Sen sijaan päätöserässä Eriksson, Roy ja Alex Goligoski merkkauttivat kaikki itsensä tilastoihin jo toistamiseen viemällä Dallasin ajassa 52:46 3-1-johtoon. Maalin syntyä edelsi epäselvyys pitkästä kiekosta. Dallas katkaisi Lydmanin syötön, ja lopulta pyörityksen päätteeksi Eriksson rannelaukaus b-pisteen kaarelta ohitti Fasthin. Lukemat säilyivät taululla loppuun asti. Dallas otti kolmannen perättäisen voittonsa ja katkaisi samalla Anaheimin neljän ottelun voittoputken. Lehtonen keräsi ottelussa 20 torjuntaa.

DALLAS-ANAHEIM 3-1