Champions Hockey Leagueen 32 joukkuetta kaudeksi 2017-18 - kaikkien ansaittava paikkansa

CHL / Uutinen
CHL:n perustajajäseniin kuuluvien SC Bernin ja HIFK:n täytyy ansaita jatkossa paikka pelillisesti.
Viime ja tulevalla kaudella 48 joukkueen voimin pelattu Champions Hockey League pienenee kaudeksi 2017-18. Mukaan mahtuu 32 joukkuetta, jotka tulevat vähintään 13 eri maasta.

Uuden systeemin pohjana on aikaisempien vuosien menestys CHL:ssä. Kausi 2016-17 saa 100 prosentin painotuksen, kauden 2015-16 arvo oli 66 prosenttia ja kauden 2014-15 33 prosenttia. Tämän mukaan kahdelle parhaiten menestyneelle maalle on luvassa viisi paikkaa, kolmanneksi ja neljänneksi parhaalle neljä sekä viidennneksi ja kuudenneksi parhaalle kolme. Seitsemän muun liigan mestarille on luvassa paikka, kuten myös Continental Cupin voittajalle.

CHL:n perustamisessa mukana olleet liigat pysyvät rankingin sijoilla 1-6. Viime kauden jälkeen Ruotsin SHL ja Suomen Liiga ovat kiinni viidessä paikassa.

Hallitseva CHL-mestari tulee pääsemään mukaan automaattisesti. Tämän jälkeen paikat lankeavat maan mestarille, runkosarjan voittajalle ja kakkoselle, finalistille ja jos paikkoja on vielä jäljellä, välieräjoukkueille.

32 joukkuetta tullaan jakamaan kahdeksaan alkulohkoon. Kaksi parasta pääsee kustakin jatkoon ja 16 parhaan kesken pelataan pudotuspelit samalla tavalla kuin nykyisessäkin systeemissä. Välieriin asti otteluita on kaksi, mestaruus ratkaistaan yhdessä ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle