Capitals vieraskiertueelle ilman Kölzigiä

NHL / Uutinen
Caps laittoi maanantaina Olaf Kölzigin sairaslistalle nivusvamman vuoksi. Joukkue vapautti samana päivänä puolustaja Steve Emingerin Kanadan nuorten maajoukkueen käyttöön, ja liikutteli pelaajia Portlandin ja Washingtonin välillä.

Olaf Kölzig loukkasi nivusensa viime lauantaina Atlanta-ottelun alkulämmittelyssä. Kakkosvahti Craig Billington pelasi kyseisen ottelun ja sunnuntain peliin maalille asteli farmista kutsuttu Sebastien Charpentier.

Kölzig kävi maanantaina jäällä, mutta nivunen ei kestänyt harjoittelua. Niinpä joukkue laittoi Olien sairaslistalle ensi lauantaihin asti, jonka takia Kölzig on varmuudella sivussa ainakin kahdesta seuraavasta ottelusta. Kölzig voi pelata lauantaina, mikäli nivunen on tuolloin pelikuntoinen. Näillä näkymin Caps aloittaa neljän ottelun vieraskiertueensa Charpentierin toimiessa veräjänvartijana.

Washington vapautti viime kesän ykkösvarauksensa, puolustaja Steve Emingerin, Kanadan 20-vuotiaiden maajoukkueen käyttöön. Tällä kaudella 17 peliä Caps-paidassa pelannut Eminger liittyy joukkueen harjoitusleirille keskiviikkona, ja mikäli hänet valitaan joukkueeseen on hän sivussa Caps-kokoonpanosta tammikuun alkuun asti. Emingerin lisäksi kanadalaisista Caps-nuorukaisista harjoitusleirille osallistuvat hyökkääjä Boyd Gordon ja puolustaja Nathan Paetsch.

Nelosketjuun uudet miehet

Valmentaja Bruce Cassidy lähtee vieraskiertueelle uusitulla nelosketjulla. Keskushyökkääjä Colin Forbes lähetettiin Portlandiin ja tilalle kutsuttiin laituri Andreas Salomonsson sekä Piratesien paras pistemies ja sentteri Trent Whitfield. Salomonsson pelasi alkukauden Washingtonissa, mutta kävi kolmen ottelun visiitillä Piratesissa. Whitfield puolestaan oli toissa kaudella Washingtonin nelosketjun vakiosentteri, mutta on sen jälkeen viihtynyt lähinnä AHL:ssä.

Whitfieldistä tuli viikonloppuna historiassa kolmas Piratesien pelaaja, joka on yksittäisessä ottelussa tehnyt kuusi pistettä. Whitfield laittoi kiekon kahdesti verkon perille ja antoi neljä syöttöä Portlandin voittaessa St John’s Maple Leafsit lukemin 7-3. Paljoa huonommaksi ei jäänyt Salomonssonkaan, joka antoi samassa ottelussa viisi syöttöä. Whitfield valittiin maanantaina hyvien esityksiensä ansiosta AHL:n viikon pelaajaksi.

Whitfield ja Salomonsson ottanevat paikat Capsien nelosketjussa alkavalla vieraskiertueella. Whitfield tuo nelosketjun keskelle energiaa ja duunariasennetta, jota on kaivattu Brian Sutherbyn siirryttyä kakkosketjun laitaan. Cassidy toivookin vihdoin löytävänsä nelosketjuun toimivan kokoonpanon, jotta kyseiselle triolle voitaisiin antaa enemmän jääaikaa. Salomonssonin ja Whitfieldin kanssa pelipaikoista nelosketjussa taistelevat Kip Miller, Glen Metropolit ja Alex Henry.

» Lähetä palautetta toimitukselle