Capitals pudotti Islandersin, Lightning sinnitteli seitsemänteen

Aleksander Ovetškin jatkoon, Jaroslav Halak kesälomalle
Jevgeni Kuznetsov nousi ratkaisijaksi Washingtonissa Capitalsin kukistaessa Islandersin maalein 2-1 ottelusarjan seitsemännessä pelissä. Tampa Bay Lightning puolestaan haki voiton selkä seinää vasten Detroitista ja vei ottelusarjan niin ikään seitsemänteen otteluun.

Detroitissa Red Wings hallitsi hienokseltaan ensimmäisen erän tapahtumia, mutta maalinteosta vastasi vierasjoukkue Lightining. Tyler Johnson aloitti maalinteon hienolla nousullaan maalille ajassa 3.47. Jason Garrison lisäsi johtoa hieman erän puolivälin jälkeen Steven Stamkosin hienosta alustuksesta.

Lightning tuli vahvasti toiseen erään ja järjesteli lukuisia maalipaikkoja. Red Wingsin maalivahti Petr Mrazek piti joukkuettaan kuitenkin mukana pelissä.

Mrazek esitti yhden kauden hienoimmista torjunnoista erän alkupuolella. Lightningin Brian Boyle pääsi kiekon kanssa lähes tyhjän maalin eteen, mutta kuin ihmeen kaupalla Mrazek sai mailansa kiekon eteen.

Hetkeä myöhemmin Mrazek piti Red Wingsiä pystyssä torjumalla Stamkosin yrityksen avopaikasta maalin kulmalta. Stamkos ei saanut pyörivään kiekkoon kunnon osumaa.

Edes loistavan pelin pelannut Mrazek ei pystynyt kuitenkaan pysäyttämään Johnsonia, joka iski ottelun toisen maalinsa terävällä rannelaukauksella ylänurkkaan erän yhdeksännellä minuutilla.

Petr Mrazek pysäytti Brian Boylen lähes satavarmasta paikasta.

Red Wings nousi kuitenkin peliin mukaan vielä toisessa erässä. Tomas Tatar iski 1-3 -kavennusmaalin ylivoimalla Niklas Kronwallin syötöstä. Tatar jatkoi Red Wingsin kiriä kolmannen erän alussa iskemällä kavennuksen taidolla maalin edestä. Syöttöpisteen maaliin sai läpi ottelun edukseen esiintynyt Pavel Datsuyk.

Punasiipien kiri hyytyi kuitenkin Marek Zidlickyn menettäessä kiekon omalla alueella Alex Killornille, joka karkasi maalintekoon viisi minuuttia ennen loppua. Cedric Paquette viimeisteli loppulukemat 5-2 tyhjään maaliin.

Otteluparin ratkaiseva seitsemäs ottelu pelataan Suomen aikaa keskiviikon ja torstain välisenä yönä Lightningin kotikentällä.

Capitals Rangersia vastaan, Islandersin kausi päättyi

Washingtonissa nähtiin jännittävä seitsemäs ottelu Islandersin ja Capitalsin välillä. Ottelu alkoi sarjalle tyypillisesti erittäin fyysisesti kovien taklausten saattelemana. Molempien joukkueiden otteista näkyi myös hermostuneisuus.

Capitals vei laukaukset ensimmäisessä erässä selvästi 10-3, mutta aivan huippupaikoille ei kotijoukkuekaan päässyt. Erän paras paikka oli Jason Chimeralla hänen päästyään irtokiekkoon maalin edessä, mutta slovakkivahti Jaroslav Halak sai patjansa Chimeran vedon eteen.

Capitals hallitsi toista erää vielä selvemmin ja järjesti lukuisia pitkiä hyökkäyksiä Islanders-päädyssä. Vierasjoukkue kesti tiiviin puolustuksen ja maalivahti Halakin johdolla aina erän loppuminuuteille saakka.

Joel Ward juhlii hölmistyneen Jaroslav Halakin edessä.

Puolitoista minuuttia ennen erän loppua Brooks Orpik laukoi siniviivalta kohti maalia, missä Joel Ward sai tönäistyä Islanders-pakki Johnny Boychukin sivuun ja ujutettua irtokiekon Halakin alta maaliin. Capitals lähti kolmanteen erään ansaitussa johdossa.

Islanders tuli kolmanteen erään todella kovalla temmolla. Joukkueen aloitteellisuus palkittiin ja Frans Nielsen tasoitti ottelun erän kolmannella minuutilla. Nielsenin rannelaukaus lähti ikävästi puolustajien mailojen takaa, mutta yllätti Capitals-vahti Brayden Holtbyn helpohkosti.

Pian tasoitusmaalin jälkeen Capitalsin Jay Beaglelle avautui mainio maalintekopaikka rännikiekon pompattua päätyplekseistä yllättäen maalin eteen. Maalin takana jo tilannetta ennakoinut Halak ehti kuitenkin ilmiömäisesti venyttämään itsensä kiekon tielle.

Jevgeni Kuznetsovilta nähtiin uskomatonta malttia voittomaalissa.

Jevgeni Kuznetsov iski ottelun voittomaalin mahtavalla yksilösuorituksella. Kuznetsov kääntyi kiekon kanssa terävästi laidasta maalin eteen jättäen ensin Nielsenin taakseen, ja malttaen odottaa vielä maalivahti Halakin jäihin menoa, ennen kuin nosti lopulta kiekon tyhjään maaliin.

Islanders sai aikaan vielä hyvän kirin. Paras paikka avautui Kyle Okposolle, joka pääsi yrittämään aivan vapaasti p-pisteiden välistä maalintekoa, mutta ampui kiekon niukasti ohi maalin.

Tuomarit eivät selvästikään turhilla vihellyksillä halunneet sarjaa ratkaista, sillä linja oli NHL:n mittapuun mukaan todella salliva. Ottelun ensimmäinen ja ainoa jäähy nähtiin vasta noin kolme minuuttia ennen loppua.

Islanders pääsi ylivoimalla kokeilemaan kavennusta, mutta Capitals kesti lopun yritykset vieden näin ottelun ja koko ottelusarjan voiton. Islandersin ylivoima takkuili koko ottelusarjan eikä joukkue onnistunut kertaakaan tekemään yhtäkään maaliva ylivoimalla.

Capitals kukisti Islandersin voitoin 4-3 ja kohtaa pudotuspelien toisella kierroksella New York Rangersin, joka tiputti Pittsburgh Penguinsin jatkosta voitoin 4-1.