Capitals ja Marcus Johansson sopimukseen välimiesoikeuden päätöksellä

NHL / Uutinen
Johanssonille kompromissiratkaisu välimiesoikeuden kautta.
Kuva © Getty Images
Välimiesoikeus on ratkaissut Washington Capitalsin ja Marcus Johanssonin uuden sopimuksen.

Tuoreen sopimuksen arvoksi määrättiin 3,75 miljoonaa dollaria ja sen kesto on yksi vuosi. Päätöksestä ilmoitettiin perjantaina. Sopimus oli lopulta kahden osapuolen näkemysten puolivälin tienoilla, sillä Capitals oli esittänyt sopimuksen arvoksi kolmea miljoonaa dollaria ja Johansson 4,75 miljoonaa dollaria.

25-vuotias Johansson ylsi viime kaudella ensimmäistä kertaa urallaan 20 maalin rajapyykkiin ja keräsi ennätyksen pisteissä 47 tehomerkinnällä. Maaleista 17 syntyi tasakentällisin. Syntyneen sopimuksen vertailukohtina pidettiin Nashville Predatorsin Colin Wilsonin (20 maalia ensimmäistä kertaa urallaan ja 22 syöttöpistettä) ja Craig Smithin (23+21) sopimuksia, joiden arvoksi määriteltiin hieman aiemmin kesällä 3,94 ja 4,25 miljoonaa dollaria per kausi.

Myös Johanssonin edellisen sopimuksen kanssa jouduttiin lopputulosta hieromaan pitkään. Vuonna 2013 tehty kaksivuotinen sopimus syntyi vain neljä päivää ennen joukkueen harjoitusleirin alkua.

Johanssonin sopimuksen jälkeen Capitalsille jää palkkakattoon tilaa noin 470 000 dollaria, mutta tällä hetkellä luvussa on huomioituna yhteensä kolmen maalivahdin palkkiot. Heistä Justin Peters (950 000) tai Philipp Grubauer (750 000) lähetetään kauden alkaessa AHL:ään.

» Lähetä palautetta toimitukselle