Horvat on Canucksin oma varaus ja edustanut joukkuetta koko uransa.

Getty Images

Canucks-kokoonpanoon viimeinen silaus − Horvatille kuuden vuoden jatkosopimus

Vancouver Canucksin viime kauden paras pistemies Bo Horvat on tehnyt kuuden vuoden jatkosopimuksen, jonka keskimääräinen vuosiansio on 5,5 miljoonaa dollaria.

Kesän aikana runsaasti vahvistunut Vancouver Canucks sai puuttuvan palasen liimattua kokoonpanoonsa, kun 22-vuotias Bo Horvat teki joukkueen kanssa kuusivuotisen jatkosopimuksen. Canucksin viime kauden paras pistemies tienaa keskimäärin 5,5 miljoonaa dollaria kaudessa.

− Bo on jo johtava pelaaja ja keskeinen osa joukkuettamme. Olemme innoissamme, että hän on pitkään mukana joukkueen rakentamisessa. Sitoutumisellaan ja työmoraalillaan hän on onnistunut kehittymään kausi kaudelta, kommentoi Canucks-GM Jim Benning.

− On upea tunne saada jatkaa kuusi seuraavaa kautta Canucksissa. Olen kiitollinen tästä mahdollisuudesta. Heti varauksen jälkeen fanit ovat ottaneet minut avosylin vastaan, ja olen ylpeä saadessani kutsua tätä kaupunkia kodikseni. Olen innoissani päästessäni auttamaan joukkuetta voittoon, muotoili Horvat omat ajatuksensa.

Viime kaudella Horvat rikkoi maali-, syöttö- ja piste-ennätyksensä kerättyään tehot 20+32. Nuori hyökkääjä pääsi mukaan myös viime kauden tähdistöotteluun. 

Canucks varasi kanadalaishyökkääjän varaustilaisuuden yhdeksäntenä pelaajana vuonna 2013. Pelaamissaan 231 ottelussa Horvat on kerännyt 117 tehopistettä.

Kommentti Juha Oinonen

Canucks on ollut kesän aikana aktiivinen pelaajamarkkinoilla, ja viime kauden parhaan pistemiehen kiinnittäminen monivuotisella sopimuksella oli paitsi tärkeä siirto joukkueen pärjäämisen kannalta myös merkittävä symbolinen ele.

Horvat on parantanut tehojaan kausi kaudelta ja on joukkueen tulevaisuuden kannalta keskeinen rakennuspalikka. Laadukkaan ja edelleen kehittyvän sentterin ympärille on helppo rakentaa menestyvää joukkuetta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Sopimus tuli: Näkeekö Vanek kevättä Vancouverissa?

NHL | 5.9.2017 16:00
Kesän aikana runsaasti hankintoja tehnyt Vancouver Canucks nappasi viimeisimpänä kokeneen maalitykin Thomas Vanekin. Jos Canucks ei hankinnoista huolimatta menesty, voi Vanek olla kysytty pelaaja siirtorajalla. lue lisää

Vanek jatkaa uraansa Canucksissa

NHL | 2.9.2017 11:30
Thomas Vanek siirtyy uransa seitsemänteen NHL-seuraan solmittuaan yksivuotisen sopimuksen Vancouver Canucksin kanssa. 33-vuotias itävaltalaishyökkääjä tienaa tulevasta kaudesta kaksi miljoonaa dollaria. lue lisää

Mikael Granlund ilmoittautui välimieskäsittelyyn - katso lista kaikista ilmoittautuneista

NHL | 6.7.2017 8:54
Kaikkiaan 30 pelaajaa ilmoittautui keskiviikon määräaikaan mennessä välimieskäsittelyyn. Ainoana suomalaisena listalla on Minnesota Wildin Mikael Granlund, jonka lisäksi merkittävimpiä nimiä ilmoittautuneissa ovat Colton Parayko, Ondrej Palat ja Tyler Johnson. lue lisää

Canucks hankki Sam Gagner'n

NHL | 1.7.2017 19:40
Yhden kauden piste-ennätyksensä viime kaudella rikkonut Sam Gagner siirtyy kolmen vuoden sopimuksella Vancouver Canucksiin. 27-vuotias keskushyökkääjä tiena 3,15 miljoonaa dollaria kaudessa. lue lisää

NHL:n laajennusvaraukset 1970-1974: Islandersille maalivahti, Capitalsilla NHL-historian huonoin kausi

NHL | 14.6.2017 14:00
NHL pyöri 12 joukkueella kolmen kauden ajan, ja 1970-luvulla joukkuemäärä nousi 18:aan. Uusien joukkueiden lähtötilanteet eivät olleet herkullisia, mutta New York Islanders onnistui kaapimaan tulevaa dynastiaa ajatellen tärkeän pelaajan. lue lisää

Kommentit

Bo Horvat

Vancouver #53 L kh
s. 1995 Rodney, ON, CAN
183CM / 93KG
SOPIMUS: 2023
VARAUS: 2013 Vancouver Canucks 1. kierros #9