Horvat on Canucksin oma varaus ja edustanut joukkuetta koko uransa.

Getty Images

Canucks-kokoonpanoon viimeinen silaus − Horvatille kuuden vuoden jatkosopimus

Vancouver Canucksin viime kauden paras pistemies Bo Horvat on tehnyt kuuden vuoden jatkosopimuksen, jonka keskimääräinen vuosiansio on 5,5 miljoonaa dollaria.

Kesän aikana runsaasti vahvistunut Vancouver Canucks sai puuttuvan palasen liimattua kokoonpanoonsa, kun 22-vuotias Bo Horvat teki joukkueen kanssa kuusivuotisen jatkosopimuksen. Canucksin viime kauden paras pistemies tienaa keskimäärin 5,5 miljoonaa dollaria kaudessa.

− Bo on jo johtava pelaaja ja keskeinen osa joukkuettamme. Olemme innoissamme, että hän on pitkään mukana joukkueen rakentamisessa. Sitoutumisellaan ja työmoraalillaan hän on onnistunut kehittymään kausi kaudelta, kommentoi Canucks-GM Jim Benning.

− On upea tunne saada jatkaa kuusi seuraavaa kautta Canucksissa. Olen kiitollinen tästä mahdollisuudesta. Heti varauksen jälkeen fanit ovat ottaneet minut avosylin vastaan, ja olen ylpeä saadessani kutsua tätä kaupunkia kodikseni. Olen innoissani päästessäni auttamaan joukkuetta voittoon, muotoili Horvat omat ajatuksensa.

Viime kaudella Horvat rikkoi maali-, syöttö- ja piste-ennätyksensä kerättyään tehot 20+32. Nuori hyökkääjä pääsi mukaan myös viime kauden tähdistöotteluun. 

Canucks varasi kanadalaishyökkääjän varaustilaisuuden yhdeksäntenä pelaajana vuonna 2013. Pelaamissaan 231 ottelussa Horvat on kerännyt 117 tehopistettä.

Kommentti Juha Oinonen

Canucks on ollut kesän aikana aktiivinen pelaajamarkkinoilla, ja viime kauden parhaan pistemiehen kiinnittäminen monivuotisella sopimuksella oli paitsi tärkeä siirto joukkueen pärjäämisen kannalta myös merkittävä symbolinen ele.

Horvat on parantanut tehojaan kausi kaudelta ja on joukkueen tulevaisuuden kannalta keskeinen rakennuspalikka. Laadukkaan ja edelleen kehittyvän sentterin ympärille on helppo rakentaa menestyvää joukkuetta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Canucks kaatoi Oilersin Horvatin osumilla − “Tämä oli hieno esitys koko joukkueelta"

NHL | 8.10.2017 10:11
Vancouver on jääkiekkohullu kaupunki. Vaikka oma joukkue olikin viime kaudella liigan huonoimpia, Canucks-fanit täyttivät lojaalisesti Rogers Arenan penkit kotiavauksessa Edmonton Oilersia vastaan. Itse ottelusta kehkeytyi vaiherikas vääntö, joka päättyi lopulta kotijoukkueen 3−2-voittoon. lue lisää

NHL-laitahyökkääjien topit ja flopit: Kutšeroville odotettavissa pokaalisadetta

NHL | 4.1.2018 18:00
NHL-kausi on saavuttamassa puolivälin runkosarjan osalta, minkä takia Jatkoaika tarkastelee alkukaudella onnistuneita ja epäonnistuneita laitahyökkääjiä. Kummaltakin puolelta listaa löytyy vanhoja tuttuja tähtiä, mutta myös nuoria lupauksia. lue lisää

Markus Granlundin mollivoittoinen alkukausi

NHL | 2.1.2018 19:30
Markus Granlund teki läpimurtonsa NHL:ssä viime kaudella iskemällä 19 maalia vain 69 ottelussa. Odotukset tähän kauteen lähdettäessä olivat kovat, mutta näitä odotuksia Granlund ei ole pystynyt alkukauden aikana lunastamaan. lue lisää

Boeserilla ei murtumia, paluusta ei vielä tietoa

NHL | 19.12.2017 12:31
Brock Boeser selvisi ilman luunmurtumia, mutta on sivussa tositoimista toistaiseksi. lue lisää

Canucksin vammakierre jatkuu − ykköstähti Boeser viimeisin loukkaantunut

NHL | 18.12.2017 18:14
Vancouver Canucksin paras pistemies Brock Boeser loukkaantui ottelussa Calgary Flamesia vastaan. Vamman vakavuudesta ei toistaiseksi ole tietoa. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Bo Horvat

Vancouver #53 L kh
s. 1995 Rodney, ON, CAN
183CM / 93KG
SOPIMUS: 2023
VARAUS: 2013 Vancouver Canucks 1. kierros #9