Canadiens vei tulokasmaalivahtien taiston

Mike Condon torjui Canadiensille voiton NHL-debyytissään.
Kaksi maalia viimeistellyt Tomas Plekanec ja NHL-debyytissään voiton torjunut Mike Condon siivittivät Montreal Canadiensin 3-1-voittoon Ottawa Senatorsista.

Montreal Canadiens otti jo kauden kolmannen voittonsa, kun taas kotiavauksessaan hävinneelle Ottawa Senatorsille tappio oli ensimmäinen tällä kaudella. Kentän molemmissa päädyissä torjui tulokasmaalivahti, kun sekä Canadiensin Mike Condon että Senatorsin Matthew O'Connor tekivät NHL-debyyttinsä.

Molemmat maalivahdit aloittivat vahvasti ja ottelu eteni maalittomana ensimmäisen erän puoleenväliin asti. Canadiens siirtyi lopulta johtoon O'Connorin haparoinnin seurauksena, kun Tomas Plekanecin ovela laukaus nollakulmasta livahti helposti O'Connorin selän taakse. Plekanec viimeisteli illan toisen maalinsa läpiajosta tasavajaalla ensimmäisen erän lopussa.

Toinen erä oli jäähyjen sävyttämä. Senators kavensi erän puolessa välissä alivoimalla lukemiksi 2-1. Jean-Gabriel Pageau kiihdytti kiekonriiston jälkeen hyökkäykseen vasemmalta laidalta ja laukoi kiekon Condonin hanskan kautta verkkoon.

Canadiens lisäsi johtoaan, kun päätöserää oli ehditty pelata noin viisi minuuttia. P.K. Subban sutaisi kiekon kohti maalia ja Torrey Mitchell vippasi kiekon onnekkaasti yläkulmaan ohi hölmistyneen O'Connorin. Hetkeä myöhemmin Senators oli lähellä kavennusta, mutta puolustaja Marc Methotin laukaus kilahti tolppaan. Senaattorien rynnistys kuudella neljää vastaan ottelun lopussa ei tuottanut tulosta ja pisteet matkasivat Montrealiin lukemin 3-1.

Varmaotteisesti torjunut Condon esitti useita paraatipelastuksia Canadiensin maalilla. Myös Senatorsin O'Connor esiintyi edukseen ensimmäisen erän imurointia lukuunottamatta.

OTTAWA - MONTREAL 1-3