Canadiens teki sopimuksen Francis Belangerin kanssa

NHL / Uutinen
Montreal Canadiens on tehnyt kahden vuoden sopimuksen Quebecistä kotoisin olevan Francis Belangerin kanssa. Belanger on 23-vuotias Philadelphian 5. kierroksen varaus vuodelta 1998. Isokokoinen hyökkääjä ei ole pelannut vielä ainoatakaan NHL-ottelua, mutta Belangerin NHL-debyytti saatetaan nähdä jo tulevana viikonloppuna.

Belanger siirtyi Quebec Citadellesiin tammikuun 13.päivä Philadelphian vapautettua miehen. 14 pelissään Quebecissä Belanger iski 10 maalia, sai yhden maalisyötön ja valittiin viikon AHL-pelaajaksi 28.tammikuuta. Montrealin GM Andre Savard selvästikin piti näkemästään, sillä eilen Belanger sai kutsun ylös Canadiensehin ja mies allekirjoitti samalla kahden vuoden kaksisuuntaisen sopimuksen arvoltaan 300 000 USD.

Sopimusta voidaan pitää uutena alkuna Belangerille, joka on paininut henkilökohtaisien ongelmien kanssa yli vuoden ajan. Belanger oli kuskina veneonnettomuudessa, jossa Philadelphia Flyersien lupaava puolustaja Dimitri Tertyshny menehtyi. Belanger, Tertyshny ja yksi muu tulokaskiekkoilja
olivat palaamassa veneretkeltä heinäkuussa 1999, kun onnettomuus tapahtui. Tertyshny oli istunut veneen keulassa, kun vene osui aaltoon ja Tertyshny putosi veteen joutuen pahoin potkureiden ruhjomaksi.

Belanger pelasi hyvän tulokaskauden Philadelphia Phantomseissa, mutta onnettumuuden jälkeen mies ei ollut
entisensä. Seuraavalla kaudella Belanger vaelsikin AHL-seura Phantomsin ja ECHL seura Trentonin välillä.

Canadiens teki tilaa Belangerille lähettämällä nuoren Eric Chouinardin takaisin Quebeciin. Myös nuori puolustaja Mathieu Descoteaux lähetettiin takaisin Quebeciin.

» Lähetä palautetta toimitukselle