Canadiens palkkasi apuvalmentajan Stanley Cup-finalistista

NHL / Uutinen
Lacroix (vasemmalla) on valmentanut aiemmin myös Tampa Bay Lightningissä.
Kuva © Getty Images
Montreal Canadiens on palkannut kaksi uutta valmentajaa tulevalle kaudelle, apuvalmentaja Daniel Lacroix'n ja pelaajienkehitysvalmentaja Rob Ramagen.

Kanadalainen Daniel Lacroix toimi New York Rangersin apuvalmentajana viime kaudella ja eteni joukkueen kanssa aina Stanley Cup-finaaleihin saakka. Aiemmalla valmentajaurallaan Lacroix on toiminut QMJHL:ssä apuvalmentajana sekä NHL:ssä apuvalmentajana.

Lacroix pelasi omalla urallaan pääosin Pohjois-Amerikassa ECHL:ssä, IHL:ssä, AHL:ssä ja NHL:ssä. Uransa loppuvaiheessa mies pelasi myös silloisessa Ison-Britannian pääsarjassa BISL:ssä ja kanadalaisessa alasarjassa QSPHL:ssä.

Lacroix oli innoissaan uudesta pestistään Canadiensissä.

− On mahtavaa liittyä tällaiseen joukkueeseen ja valmennustiimiin. Tämä on askel ylöspäin ja mahdollisuus työskennellä mahtavien ihmisten kanssa. Pääsen täten taas penkin taakse ja lähemmäs toimintaa. Tulen ottamaan suurta roolia jokapäiväisessä toiminnassa.

Myös Canadiensin päävalmentaja Michel Therrien oli tyytyväinen Lacroix'n palkkaamisesta.

− Olemme tyytyväisiä saadessamme Danielin tiimiimme. Daniel on saanut kollegojensa kunnioituksen valmennustaidoillaan ja laajalla tietämyksellään pelistä. Hän on valmentanut lähes 15 vuotta, myös NHL:ssä. Hän myös tuntee Canadiens-organisaation.

Kanadalainen Rob Ramage toimi viime kaudella St. Louis Bluesin pelaajatarkkailijana. Ramage on toiminut aiemmin myös OHL:ssä apuvalmentajana. Ramage pelasi omalla urallaan WHA:ssa ja NHL:ssä 16 kauden ajan.

Canadiensin GM Marc Bergevin oli tyytyväinen, että joukkue sai hankittua Ramagen.

− Rob on omistautunut ja pätevä jääkiekkopersoona, jolla on annettavaa pelaajakehitykseemme. Koko organisaatiomme, varsinkin kokematon puolustuksemme, tulee hyötymään hänen kokemuksestaan ja tietämyksestään.

» Lähetä palautetta toimitukselle