Canadiens otti pakkovoiton - Bishop pommitettiin vaihtoon

Max Pacioretty vastasi Canadiensin toisesta osumasta alivoimalla.
Jos Tampa Bay Lightning olisi kaatanut neljännessäkin ottelussa Montreal Canadiensin, olisi tehty historiaa.

Atlantin divisioonan voittanut Montreal Canadiens ei ollut vielä valmis päättämään kauttaan vaan se otti pakkovoiton vieraissa divisioonakakkosesta Tampa Bay Lightningista. Ensimmäisissä kolmessa kohtaamisessa yhteensä vain neljä maalia tehnyt Canadiens iski nyt neljänteen kohtaamiseen kuudesti. Se voitti ottelun lukemin 6–2 ja otteluvoitot ovat nyt Lightningille 3–1.

Pakkovoiton edessä pelannut Canadiens avasi ottelun vahvasti ja onnistui kahdesti ensimmäiseen kymppiin, kun Andrei Markov ja Max Pacioretty heiluttivat maaliverkkoja. Paciorettyn maali syntyi alivoimalla.

Toisessa erässä Canadiens lisäsi johtonsa jo viiteen maaliin. Erän ensimmäisestä maalista vastasi David Desharnais ja tämän jälkeen Lightning-maalivahti Ben Bishop luisteli vaihtoon. Desharnaisin jälkeen osuivat Jeff Petry ja Brendan Gallagher. Erän viimeisestä maalista vastasi vielä Lightningin Nikita Kucherov, joka kavensi ylivoimalla tilanteeksi 5–1. Kolmannen erän alussa onnistui Lightning ylivoimalla jälleen, kun Ondrej Palat kavensi. Lopulliset lukemat iski kuitenkin Canadiensin Brandon Prust.

Kotijoukkue Lightningin maalilla Bishop torjui 11 kertaa ennen vaihtoon joutumista. Tilalle tullut Andrei Vasilevski pääsi Bishopin tavoin kolme, mutta torjui 23 kertaa. Voittajajoukkue Canadiensin maalivahti Carey Pricelle riitti 22 torjuntaa voittoon.

Viime kaudella pudotuspelien avauskierroksella Canadiens kaatoi Lightningin suoraan otteluvoitoin 4–0. Jos Lightning olisi onnistunut tästä ottelusta poistumaan voittajana, olisi se nyt vuorostaan kaatanut Canadiensin suoraan 4–0, joka olisi ollut ensimmäinen kerta NHL:n historiassa, kun kaksi joukkuetta kaatavat toisensa peräkkäisenä vuotena suoraan neljässä ottelussa.