Canadiens ja Stars kaupoilla - Gontšar matkaa Kanadaan

NHL / Uutinen
Sergei Gontšarin ura jatkuu Canadiensissa.
Kuva © Getty Images
Dallas Stars on kaupannut puolustaja Sergei Gontšarin Montreal Canadiensiin vaihdossa hyökkääjä Travis Moeniin.

Canadiens on venäläispuolustaja Sergei Gontšarille uran kuudes joukkue NHL:ssä. Kesällä 2009 Stanley Cupin voittoa Penguinsissa juhlinut Gontšar, 40, on pelannut NHL:ssä 1 256 runkosarjaottelua ja tehnyt niissä 798 tehopistettä. Gontšarista tulee Canadiensin puolustuksen kolmas venäläispelaaja Andrei Markovin ja Aleksei Jemelinin seuraksi.

Gontšar teki kesällä 2013 kaksivuotisen sopimuksen Starsiin. Puolustajan sopimuksen arvo kaudessa on viisi miljoonaa dollaria, josta Stars pitää 400 000 dollaria itsellään. Alkukauden loukkaantuneena ollut Gontšar on pelannut tällä kaudella toistaiseksi kolme ottelua ja saanut yhden syöttöpisteen.

Kanadalaislaituri Travis Moen, 32, on aloittanut kautensa ilman tehopisteitä pelaamissaan kymmenessä ottelussa. Moen ei ole mahtunut kaikissa otteluissa Canadiensin hyökkäykseen. Stars on kokeneelle laiturille uran viides joukkue NHL:ssä.

Moen on urallaan pelannut 690 NHL-ottelua ja saanut kokoon 125 tehopistettä. Moenin kesällä 2012 tekemää sopimusta on vielä yksi vuosi jäljellä. Moenin sopimuksen arvo on 1,85 miljoonaa dollaria kaudessa.

Starsin toimitusjohtaja Jim Nill on edelleen avoin muille kaupoille. Nill kertoo NHL.comin mukaan istuvansa nyt alas päävalmentaja Lindy Ruffin kanssa ja keskustelevan mahdollisista tarpeista. Stars nosti Gontšarin tilalle puolustukseen AHL:stä Helsingin Jokereista tutun John Klingbergin. Nill mainitsee myös suomalaispuolustajien, Jyrki Jokipakan ja Julius Hongan, olevan osa joukkueen lupavaa puolustusosastoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle