Bruins runkosarjan voittoon, Ducks lännen kärkijoukkue

Bruins otti voiton David Krejcin kahdella osumalla.
Boston Bruins vei nimiinsä runkosarjan voittajan Presidents' Trophyn ottaessaan voiton Buffalo Sabresista. Läntisen konferenssin ykköspaikka ratkesi Anaheim Ducksin voittaessa Los Angeles Kingsin.

Boston Bruins varmisti runkosarjan voiton kaataessaan Buffalo Sabresin lukemin 4–1. Samalla varmistui, että Bruins kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella idän viimeistä villi kortti-paikkaa hallussaan pitävän Detroit Red Wingsin.

Bruins paineli jo ensimmäisessä erässä 2–0-johtoon Gregory Campbellin ja David Krejcin osumilla. Toisessa erässä Patrice Bergeron kasvatti lukemiksi 3–0, mutta liigan jumbona majaileva Sabres kavensi tilanteen 3–1 Cody Hodgsonin maalilla.

Ottelun loppulukemat 4–1 laukoi Krejci ylivoimalla. Maali oli Krejcille illan toinen ja Tuukka Raskille merkattiin syöttöpiste osumaan.

Kolmannessa erässä nähtiin ikävä loukkaantuminen, kun Bruinsin Torey Krug kaatui Sabresin Jamie McBainin kanssa ottamansa kontaktin seurauksena Sabresin maalilla torjuneen Matt Hackettin jalan päälle. Hackett jouduttiin kuljettamaan jäältä paareilla.

Rask torjui Bruinsin maalilla 24 laukausta.

Ducks lännen ykkönen

Anaheim Ducks kävi ottamassa 4–3-voiton Los Angeles Kingsin kotihallissa. Paikalliskamppailu venyi voittolaukauksiin, joissa ratkaisijaksi nousi viikko sitten pelaavaan kokoonpanoon farmista nostettu Devante Smith-Pelly.

Voitto varmisti Ducksille läntisen konferenssin piikkipaikan. Näin ollen varmistui myös Ducksin pudotuspelien ensimmäisen kierroksen vastustajaksi Dallas Stars.

Kaikki kolme Ducksin suomalaista: Teemu Selänne, Saku Koivu ja Sami Vatanen, olivat poissa pelaavasta kokoonpanosta.

Montreal Canadiensin ja New York Rangersin maaliton kamppailu ratkesi Canadiensin 1–0-voittoon jatkoajan rangaistuslaukauksella. Rangaistuslaukaus määrättiin, kun Raphael Diaz kamppasi Brian Giontan läpiajosta kumoon. Giontan harhautusten jälkeen kiekko oli Rangersin maalia vartioineen Cam Talbotin takana.

Yön suomalaisonnistujaksi nousi Jussi Jokinen, joka aloitti maalinteon Pittsburgh Penguinsin ja Philadelphia Flyersin paikalliskamppailussa. Ottelu päättyi Flyersin 4–3-voittoon jatkoajalla ja varmisti Flyersille Metropolitan divisioonan kolmannen sijan.

Columbus Blue Jacketsin 3–2-voitto Florida Panthersista puolestaan varmisti, että Penguins ja Blue Jackets kohtaavat toisensa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

BOSTON–BUFFALO 4–1
PITTSBURGH–PHILADELPHIHA 3–4 ja.
MONTREAL–NY RANGERS 1–0 ja.
OTTAWA–TORONTO 1–0
FLORIDA–COLUMBUS 2–3
NASHVILLE–CHICAGO 7–5
PHOENIX–SAN JOSE 2–3
EDMONTON–VANCOUVER 5–2