Bruins ja Wild voittoihin suomalaisvoimin, Ducks yhä sairastuvalla

Mikael Granlund viimeisteli Minnesota Wildin voiton.
Los Angeles Kings otti jatkoaikavoiton sikotaudin piinaamasta paikallisvastustajasta Anaheim Ducksista. Tuukka Rask piti Boston Bruinsin pystyssä. Minnesota Wild vei voiton suomalaisvoimin.

Los Angeles Kingsin ja Anaheim Ducksin kohtaaminen oli vajaamiehityksen sävyttämä.

Ducksin maalitykki Corey Perry menetti sikotaudin vuoksi jo viidennen ottelunsa putkeen ja veteraanipuolustaja Francois Beauchemin on sairastanut nyt kolmen pelin ajan. Lisäksi Ducksin miehistöstä puuttui ykkösketjussa Perryä paikannut Devante Smith-Pelly, joka lepuutti kipeää olkapäätään.

Myös Kingsiä vaivasi pelaajavaje. Vjatšeslav Voinov on ollut pelikiellossa lokakuusta lähtien ja edellisessä ottelussa sormivamman saanut Alec Martinez joutui myös pysymään sivussa. Puolustajiston vajaamiehityksen vuoksi Drew Doughty kellotti ottelussa uransa kovimmat minuutit 32:21.

Sami Vatanen kirjautti syöttöpisteen Ducksin 2–1-maaliin toisen erän loppupuolella. Ryan Keslerin osuma syntyi Vatasen mainion esityön ja Bryan Allenin loistavan tarjoilun päätteeksi.

Ottelun avausmaalista vastasi Ducksin Emerson Etem.

Kingsin maalintekijät olivat 1–1-tasoituksen alivoimalla tehnyt Tyler Toffoli ja kolmannen erän puolivälissä 2–2-tasoituksen ylivoimalla laukonut Anze Kopitar.

Jatkoajalla Hampus Lindholmin ottama koukkimisjäähy kostautui Ankoille karvaasti, kun Jarret Stoll laittoi kiekon maaliin Kings-ylivoiman viimesekunneilla.

Ottelu oli Ducksille jo viides perättäinen yli varsinaisen peliajan venynyt peli.

Bruins voittoon Tuukka Raskin voimin

Kaksi aiempaa peliään hävinnyt Boston Bruins otti makoisan 2–1-kotivoiton Carolina Hurricanesista.

Edellisessä ottelussaan Bruinsin maalilta kesken ottelun vaihdettu Tuukka Rask palasi jälleen omalle tasolleen. Ottelun ykköstähdeksi nimetty Rask teki ottelussa komeat 34 torjuntaa.

Kaikki ottelun osumat syntyivät ensimmäisessä erässä. Hurricanes avasi maalinteon Jiri Tlustyn osumalla kun ottelua oli käyty seitsemän minuuttia. Tämän jälkeen Rask piti maalinsa puhtaana.

Bruinsin ensimmäinen osuma syntyi kun avauserää oli jäljellä reilut viisi minuuttia. Andrej Sekeran paha harhasyöttö oman maalin edessä päätyi Seth Griffithin lapaan ja Bruins tasoitti 1–1-lukemiin.

Ottelun voittomaalista vastasi Patrice Bergeron ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla.

Hurricanes haki vaisun toisen erän jälkeen tasoitusta kolmannessa erässä, mutta kaikki 15 yritystä pysähtyivät Raskiin. Bruinsin yritykset jäivät viimeisessä erässä neljään laukaukseen.

Suomalaiset ratkaisijoina Wildin voitossa

Minnesota Wild haki 2–1-voiton suomalaistensa johdolla käydessään vieraisilla Dallasissa.

Maalittoman ensimmäisen erän jälkeen Stars aloitti maalinteon Antoine Rousselin osumalla kun toista erää oli käyty reilut viisi minuuttia.

Erik Haula tasoitti tilanteeksi 1–1 kun toista erää oli jäljellä vajaat viisi minuuttia. Ryan Carter pääsi laidasta läpi ja tarjoili Haulalle mainion poikittaissyötön, eikä Haula erehtynyt paikasta.

Starsin maaililla Kari Lehtonen joutui taipumaan maanmiehelleen toistamiseen, kun Mikael Granlund viimeisteli loppulukemat 2–1 heti kolmannen erän alkuun.