Bruins ja Flyers kuittasivat sarjat tasoihin − Rask ottelun ykköstähti

Florek teki uransa ensimmäisen NHL-pudotuspelimaalin.
Boston Bruins ja Philadelphia Flyers tasoittivat ottelusarjansa sunnuntai-illan NHL-kamppailuissa. Flyers nousi takaa-ajosta komeaan voittoon New York Rangersia vastaan 4−2 ja Bruins rymisteli Detroit Red Wingsin kumoon selkein 4−1-lukemin.

Pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ensimmäisessä ottelussa jyrän alle jäänyt Philadelphia Flyers oli myös toisen ottelun alussa vaikeuksissa New York Rangersia vastaan. Martin St. Louis viimeisteli komean vastahyökkäyksen päätteeksi kotijoukkue Rangersin johtoon ja Benoit Pouliot lisäsi lukemat 2−0:aan reilut neljä minuuttia myöhemmin.

Flyers ei kuitenkaan nostanut käsiään pystyyn vaikeasta alusta huolimatta. Ensin Jakub Voracek purjehti ohi Rangers-puolustajista ja kavensi ottelun. Ensimmäiselle erätauolle mentiin lukemissa 2−1.

Toisessa erässä Flyers iski kaksi kertaan. Jason Akeson nosti uransa ensimmäisellä pudotuspelimaalilla vieraat tasoihin. Kyseessä oli vasta Akesonin neljäs ottelu NHL-ympyröissä runkosarja ja pudotuspelit mukaanlukien. Maali syntyi Anton Strålmanin istuessa jäähyaitiossa estämisestä. Luke Schenn tykitti rystyllä vieraat ensimmäistä kertaa johtoon.

Tämä riitti lopulta ottelun voittoon. Rangers vei laukaukset 33−25, muttei kyennyt hyödyntämään Flyersin rohkean pelin avaamia paikkojaan. Loppulukemat 4−2 teki tyhjiin Wayne Simmonds. Flyers tasoitti ottelusarjan, jonka seuraavat kaksi ottelua pelataan sen kotikaukalossa.

Bruins rymisteli sarjan tasoihin

Bostonissa nähtiin kotijoukkueen kannalta vakuuttava ensimmäinen erä. Ensimmäisessä ottelussa tehottomuuteen sortunut kotijoukkue tuli peliin ensimmäistä kohtaamista kovemmalla temmolla ja hurjasteli kahden maalin johtoon. Bruins ampui ensimmäisessä erässä peräti 18 laukausta, kun koko edellisessä ottelussa se pääsi laukomaan vain 25 kertaa.

Bruinsin ensimmäinen maali oli Red Wings -maalivahti Jimmy Howardin lahja. Howard avasi kiekon suoraan Bruinsin Justin Florekille, joka pääsi pistämään helposti kotijoukkueen johtoon Howardin ollessa ulkona maaliltaan. Reilly Smith teki Bruinsin toisen ylivoimalla.

Toisessa erässä Red Wings pääsi peliin mukaan. Se hallitsi pelivälinettä ja laukaisutilastoa. Palkinto tuli erän 13. minuutilla, kun Luke Glendening pisti maalin edestä vieraiden kavennuksen.

Iloa ei kestänyt erän loppuun asti. Bruins pääsi vastahyökkäykseen, ja Torey Krugin sekä Jarome Iginlan esityöstä laukomaan päässyt Milan Lucic lisäsi Bruins-johdon taas kahteen maaliin.

Ottelu ratkesi lopullisesti kolmannessa erässä, jossa Bruinsin järkälepakki Zdeno Chara tuikkasi ylivoimalla lukemiksi 4−1. Tuukka Rask torjui ottelussa 34 kertaa ja valittiin ottelun ykköstähdeksi. Bruins tasoitti otteluvoitot. Sarjan kaksi seuraavaa peliä pelataan Detroitissa.

Montreal jo voiton päässä, Kings maanrakoon toistamiseen

Montreal Canadiens otti sarjan kolmannessa ottelussa kotikaukalossaan jo kolmannen voiton Tampa Bay Lightningista. Rene Bourque vei kotijoukkueen johtoon jo 11 sekunnin kohdalla. Ondrej Palat toi toisessa erässä vieraat tasoihin, mutta Canadiens siirtyi uudestaan johtoon Brendan Gallagherin maalilla. Tomas Plekanec laukoi tilanteeksi jo 3-1, kunnes Matthew Carle kavensi. Enempää Lightning ei saanut kuitenkaan aikaiseksi.

Ottelun dramaattisimmat hetket koettiin 1-1-tasatilanteessa, kun Lightning oli lähellä johtomaalia kahteen otteeseen. Ensin P.K. Subban torjui maaliin menossa olleen kiekon ilmasta. Sitten tuomarit hylkäsivät Ryan Callahanin maaliin menneen laukauksen siksi, että Alex Killorn oli hetkeä aikaisemmin estänyt maalivahti Carey Pricea. Lightning-valmentaja Jon Cooper kritisoi tuomiota vielä ottelun jälkeenkin.

San Jose Sharks voitti puolestaan huippuluokan puolustavana joukkueena tunnetun Los Angeles Kingsin suurinumeroisesti jo toistamiseen. Ensimmäisen ottelun 6−3-voittoa seurasivat lukemat 7-2. Kings johti tällä kertaa ottelua 2-0, mutta Sharks iski yhteensä seitsemän osumaa toisessa ja kolmannessa erässä.

Antti Niemi otti Sharks-maalilla 24 torjuntaa. Seuraavat kaksi ottelua pelataan Los Angelesissa.

NY RANGERS - PHILADELPHIA 2-4 (otteluvoitot 1-1)

BOSTON - DETROIT 4-1 (otteluvoitot 1-1)

MONTREAL - TAMPA BAY 3-2 (otteluvoitot 3-0)

SAN JOSE - LOS ANGELES 7-2 (otteluvoitot 2-0)