Bruins eteni vakuuttavasti jatkoon

Lucicilla ja Iginlalla oli hymy herkässä.
Runkosarjan voittaja Boston Bruins nitisti Detroit Red Wingsin vastarinnan neljännen kerran ja eteni ottelusarjasta jatkoon. Los Angeles Kings on herännyt taistelemaan ja Nathan MacKinnon jatkaa huippuvireisenä.

Kotijoukkue Bruins oli avauserässä aktiivisempi osapuoli ja otti johdon jo ottelun neljännellä minuutilla, kun Loui Eriksson vei isännät johtoon ylivoimaosumalla. Esityön maaliin teki Dougie Hamilton, jonka hieno kiekon ylöstuonti pohjusti maalin.

Erikoistilanteet nousivat isoon rooliin toisessa erässä. Red Wings tasoitti ottelun erän loppupuolella, kun Pavel Datsjukin onnistui ohittaa ottelun ykköstähtenä palkitun Tuukka Raskin ylivoimalla. Henrik Zetterberg ampui siniviivalta ja Raskin torjuma kiekko pomppasi suoraan Datsjukin lapaan. Erätauolle asti tasatilanne ei kuitenkaan säilynyt, sillä Bruins-kapteeni Zdeno Chara vei omansa johtoon vajaa neljä sekuntia ennen summeria.

Kolmannen erän alkuminuuteilla nähtiin jo ratkaisun makua, kun Milan Lucic lisäsi Bruinsin johdon kahteen maaliin. Pitkältä sairauslomalta kesken ottelusarjan tositoimiin palannut Zetterberg toi detroitilaiset vielä maalin päähän, mutta Jarome Iginlan tyhjään maaliin viimeistelemä viime hetkien osuma sinetöi Red Wingsin kauden päättymisen loppusummerin soidessa.

Bruins saa pudotuspelien toisella kierroksella vastaansa Montreal Canadiensin, joka varmisti jatkopaikkansa jo aiemmin selättämällä Tampa Bay Lightningin suoraan voitoin 4-0. Bruinsin ja Canadiensin kohtaaminen on 34. kerta, kun perinteiset liigan perustajaseurat kohtaavat toisensa pudotuspeleissä.

Quick vireessä, Niemi ei

Kevään 2012 Stanley Cup –mestari Los Angeles Kings otti toisen peräkkäisen voittonsa San Jose Sharksia vastaan ja venytti ottelusarjan ratkaisua ainakin seuraavaan kohtaamiseen saakka. Liigan eliittimaalivahteihin lukeutuva Jonathan Quick nousi tasolleen, torjui kaikki 30 Sharks-laukausta ja palkittiin ottelun ykköstähtenä. Sharks-maalilla Antti Niemi sen sijaan jatkoi haparoivia otteitaan ja vaihdettiinkin maalin suulta kolmen takaiskumaalin jälkeen.

Vuoden tulokkaan Calder Trophysta kisaava Colorado Avalanchen Nathan MacKinnon jatkoi upeaa pudotuspelikevättään ja upotti voittomaalin jatkoajalla kotikaukalossa Denverissä Minnesota Wildia vastaan. Wild nousi kolmannessa erässä tasoihin ja johtoon, mutta P.A. Parenteau vei ottelun jatkoajalle tasoitusosumallaan.

Pittsburghissa maalivahti Marc-Andre Fleury oli mies paikallaan, kun kotijoukkue Penguins voitti Columbus Blue Jacketsin 3-1 ja siirtyi ottelusarjassa 3-2-johtoon. Boone Jenner vei vierailijat evauserässä johtoon, mutta Chris Kunitz tasoitti lukemat toisessa erässä ja Jussi Jokinen tökkäsi voittomaalin Lee Stempniakin esityöstä.

BOSTON - DETROIT 4-2 (Boston jatkoon voitoin 4-1)

PITTSBURGH - COLUMBUS 3-1 (Pittsburgh johtaa voitoin 3-2)

COLORADO - MINNESOTA 4-3 ja. (Colorado johtaa voitoin 3-2)

SAN JOSE - LOS ANGELES 0-3 (San Jose johtaa voitoin 3-2)