Brian Boucher NHL:n viikon pelaaja

NHL / Uutinen
Philadelphia Flyersin maalivahti Brian Boucher valittiin NHL:n menneen viikon parhaaksi pelaajaksi. Muita ehdokkaita olivat Vancouverin, San Josen ja St. Louisin maalivahdit Dan Cloutier, Jevgeni Nabokov ja Brent Johnson sekä Chicagon kokenut laituri Steve Thomas.

Brian Boucherin loistavat otteet kolmannella kaudella palkittiin valinnalla viikon pelaajaksi. Boucher pelasi tulokaskaudellaan sensaatiomaisesti johdattaen samalla Flyersin vain yhden voiton päähän Stanley Cup -finaaleista. Viime kaudella hän menetti täysin itseluottamuksensa ja samalla ykkösmaalivahdin paikan Tsekin Roman Cechmanekille. Alkaneella kaudella Boucher on ollut jälleen tulokaskauden pelivireessä, ja hän on noussut ainakin väliaikaisesti Flyersin ykkösmaalivahdiksi.

Menneellä viikolla Boucher pelasi kolme ottelua, joista kaksi ensimmäistä päättyi Flyersin voittoon. Kyseisissä otteluissa Washingtonia ja Pittsburghia vastaan Boucher piti maalinsa koskemattomana.

Hänen torjuntaprosenttinsa oli huikea 97.8 ja päästettyjen maalien keskiarvo 0.67. Alkukauden kohujoukkue New York Islanders haki kuitenkin jakson viimeisessä ottelussa vierasvoiton Philadelphiasta, mutta tappiosta ei voinut syyttää nuorta maalivahtia.

Boucher lähti kauteen selkeänä kakkosmaalivahtina viime kauden Vezina-kandidaatti Roman Cechmanekin takana, mutta nuori jenkki on aloittanut neljä edellistä peliä Philadelphian maalilla. Boucher on pelannut tällä kaudella kahdeksan ottelua, joista voittoja on tullut yhteensä kolme. Siitäkin huolimatta hänellä on liigan paras torjuntaprosentti (94.3%) sekä päästettyjen maalien keskiarvo (1.64).

Philadelphia kohtaa seuraavaksi toisen alkukauden yllättäjän, Chicago Blackhawksin, vieraskentällä.

» Lähetä palautetta toimitukselle