Bobrovskille nollapeli, Bergenheimille voittomaali

On ansaittujen lämpimien onnittelujen aika 4-0-voiton jälkeen.
Columbus Blue Jackets jahtaa kovasti pudotuspelipaikkaa ja joukkueen toiveita nostatti voitto New York Islandersista. Dallas Stars kärsi tappion Florida Panthersille. Panthersin voittomaalin iski Sean Bergenheim.

Itäisen konferenssin viimeisellä pudotuspelipaikalla majaileva Columbus Blue Jackets otti voiton New York Islandersista maalein 4-0. Blue Jacketsin maalilla Sergei Bobrovski torjui 31 kutia pitäessään nollansa. Voitto nosti Blue Jacketsin pisteen päähän ensimmäistä villiä korttia hallussaan pitävästä Detroit Red Wingsistä ja kasvatti rakoa perässä tulevaan New Jersey Devilsiin kolmeen pisteeseen. Bobrovskin lisäksi Blue Jacketsin voiton avainpelaajia olivat Boone Jenner ja Mark Letestu, jotka molemmat löivät tauluun yhden maalin ja yhden syötön.

Dallas Stars ei pystynyt pitämään 2-0-johtoaan Florida Panthersia vastaan vaan Panthers kiri rinnalle ja ohi. Voittomaalin iski Sean Bergenheim. Maali oli Bergenheimille kauden kuudestoista. Kari Lehtonen otti Starsin maalilla 21 torjuntaa, kun vastapäässä Roberto Luongon lukema oli 35. Dallas Stars taistelee yhä pudotuspelipaikasta ja pisteen edellä Phoenix Coyotesia läntisen konferenssin viimeisellä villin kortin paikalla.

Kimmo Timonen merkautti tililleen yhden syöttöpisteen, kun Philadelphia Flyers voitti kotonaan Buffalo Sabresin ja säilytti etumatkansa Columbus Blue Jacketsiin kahdessa pisteessä. Edessä olevaa New York Rangersiin ja kotietuun on niinikään matkaa kaksi pistettä. Brayden Schenn iski Flyersille kaksi maalia. Flyers karkasi kahdessa ensimmäisessä erässä jo 4-0-johtoon ja ottelu oli sillä taputeltu.

Jussi Jokinen ratkaisi onnistuneella voittomaalikilpailusuorituksellaan voiton Pittsburgh Penguinsille. Penguins vieraili Coloradossa Avalanchen vastustajana ja katkaisi Avalanchen kuuden voiton putken. Bradon Sutterin kaksi maalia vei Penguinsin 2-0-johtoon toisessa erässä, mutta kolmannessa erässä Ryan O'Reillyn ja Patrick Bordeleaun maalit toivat Avalanchen tasoihin. Jatkoaika oli maaliton. Voittomaalikilpailussa Jokinen onnistui ainoana maalinteossa harhauttaessaan Avalanchen maalivahdin Semjon Varlamovin ja nostaessaan kiekon tämän yli. Onnistuminen oli Jokisen ensimmäinen tämän kauden voittomaalikilpailuissa.

Ilman suomalaisveteraaneja Saku Koivua ja Teemu Selännettä pelannut Anaheim Ducks kärsi tappion Edmonton Oilersille vieraskentällä. Ducks, joka taistelee Tyynenmeren divisioonan voitosta, hävisi Oilersille lukemin 4-2. Oilersin Taylor Hall teki maalin ja antoi kaksi maaliin johtavaa syöttöä. Justin Schultz säesti maalilla ja syötöllä. Ducksin Corey Perry upotti kauden 42.maalinsa. Ducks johtaa yhdellä pisteellä Tyynenmeren divisioonaa, kun otteluita on jäljellä neljä. Läntisen konferenssin kärkeen joukkueella on matkaa kolme pistettä.

CHICAGO-ST. LOUIS 4-2
FLORIDA-DALLAS 3-2
COLUMBUS-NY ISLANDERS 4-0
PHILADELPHIA-BUFFALO 5-2
COLORADO-PITTSBURGH 2-3 vl.
EDMONTON-ANAHEIM 4-2