Bob Gainey palaa Montrealiin

NHL / Uutinen
Montreal Canadiens ilmoitti hetki sitten alkaneessa tiedotustilaisuudessa seuran johdossa tapahtuvista muutoksista. Vuoden 2000 marraskuusta lähtien Canadiensin GM:nä toiminut André Savard ei jatka enää tehtävissään kesäkuun jälkeen.

Canadiensin uudeksi GM:ksi on nimetty Bob Gainey. Hän aloittaa uudessa tehtävässään 1. heinäkuuta. 49-vuotias Gainey teki Canadiensin kanssa nelivuotisen sopimuksen.

- Canadiensillä on rikas historia, ja olin saavuttamassa täällä paljon. Tehtäväni on kuitenkin toimia tämän päivän ja huomisen mukaan, Gainey totesi lehdistötilaisuudessa.

- Canadiens on suuri haaste minulle, mutta uskon että minulla tulee olemaan hauskaa täällä. Tavoitteeni on tehdä Canadiensista jälleen koko Montrealin ylpeyden aihe ja uskon, että koko seura, niin pelaajat kuin valmentajatkin sitoutuvat siihen.

Gaineylla on runsaasti kokemusta GM:n tehtävistä. Hän toimi Dallas Starsin GM:nä lähes kymmenen vuotta syksystä 1992 lähtien. Gainey erosi tammikuussa 2002 tehtävistään ja siirtyi Starsissa muihin tehtäviin.

- Olin kymmenen vuoden ajan GM:nä ja jos ollaan rehellisiä, en viime vuonna tehnyt juuri mitään. Kaipasin NHL:ää ja kun sain mahdollisuuden tulla Montrealiin, ei tarvinnut miettiä pitkään.

André Savard jää Canadiensiin ja hänestä tulee seuran apulais-GM. Lisäksi hän siirtyy vastaamaan tästä lähtien Canadiensin kykyjenetsinnästä sekä Canadiensin varaamien pelaajien kehittämisestä NHL-tasolle.

- Andre on erittäin sitoutunut organisaatioon ja on tehnyt paljon hyvää työtä. Hän on tulevaisuudessakin tärkeä osa organisaatiota, kehui Gainey uutta apulaistaan.

Myös Savard'n sopimus on neljän vuoden mittainen.

Savard on ollut kykyjenetsijänä Quebec Nordiquesin ja Ottawa Senatorsin palveluksessa ennen kuin miehestä tuli Canadiensin GM. Savard itse halusi siirtyä takaisin kykyjenetsintään ja saada Canadiensin uudeksi GM:ksi kokeneen ja taitonsa näyttäneen henkilön. Kun Gainey ilmoitti halukkuudestaan päästä jonkun NHL-seuran GM:ksi, Savard päätti toimia.

- Jos Bob ei olisi suostunut tulemaan Canadiensiin, olisin jatkanut itse GM:nä kuten aiemminkin, Savard kertoi.

- Hän on osa tämän seuran historiaa ja on kaiken lisäksi erittäin ammattitaitoinen kiekkojohtaja.

Gainey pelasi koko pelaajauransa Montreal Canadiensissa eli yhteensä 16 kautta ja 1342 ottelua. Hän voitti Canadiensin riveissä viisi Stanley Cupia. Gainey kantoi kapteenin C-kirjainta rinnassaan vuodesta 1981 uransa loppuun vuoteen 1989.

» Lähetä palautetta toimitukselle