Blue Jackets ja Johansen vihdoin sopimukseen

NHL / Uutinen
Tämän miehen jatkosopimusta on Ohiossa odotettu pitkään.
Kuva © Getty Images
Columbus Blue Jackets sai solmittua kauan odotetun jatkosopimuksen, kun Ryan Johansen kiinnitettiin kolmeksi vuodeksi.

Kanadalaishyökkääjä Ryan Johansen, 22, on solminut kolmevuotisen sopimuksen NHL-joukkue Blue Jacketsiin. Sopimuksen yhteisarvo on 12 miljoonaa dollaria. Johansenin jatkosopimusta on odotettu koko kesän, mutta pelaajalla ja joukkueella oli pitkään erimielisyyttä sopimuksen arvosta. Nyt Blue Jacketsin toimitusjohtaja Jarmo Kekäläinen on saanut kärkipelaajansa nimen sopimuspaperiin.

Kesällä 2010 koko varaustilaisuuden neljäntenä pelaajana Blue Jacketsiin varattu Johansen iski viime kaudella pelaamissaan 82 ottelussa komeat 33 maalia ja 63 tehopistettä ollen joukkueensa tehokkain pelaaja. Kyseessä on Blue Jacketsin historian 11. kovin pistesaldo yhdeltä pelaajalta runkosarjassa.

Pudotuspeleissä tahti ei hyytynyt vaan kuusi pudotuspeliottelua tuottivat kuusi tehopistettä. Penguins päätti Blue Jacketsin kauden pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

Yhteensä Johansen on pelannut 189 ottelua NHL:ssä ja tehnyt niissä 47 maalia ja 96 tehopistettä. Isokokoisesta rightin hyökkääjästä odotetaan pitkäaikaista ykköshyökkääjää Blue Jacketsille.

Johansenin palkka kahdella ensimmäsellä sopimuskaudella on kolme miljoonaa dollaria ja kolmannella kaudella kuusi miljoonaa dollaria.

» Lähetä palautetta toimitukselle