Blue Jackets hallitsi, Hurricanes voitti

Blue Jackets ei pystynyt hallinnasta huolimatta pysäyttämään Hurricanesia.
Columbus Blue Jackets tulitti peräti 47 laukausta kohti Carolina Hurricanesin maalia. Se oli kuitenkin lopulta laiha lohtu, sillä Hurricanes oli terävämpi maalinteossa ja vei voiton lukemin 3-1.

Avauserässä nähtiin vain yksi maali. Nathan Gerbe napautti Patrick Dwyerin syötöstä kiekon ohi Sergei Bobrovskyn ja Hurricanes johti 1-0. Toista erää oli pelattu kaksi minuuttia, kun Andrei Loktionov viimeisteli ylivoimalla rystyltä Hurricanesin 2-0-osuman. Kolme minuuttia ennen erän loppua Dwyer vei vieraat jo kolmen maalin karkumatkalle.

Blue Jackets kavensi vielä, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä 50 sekuntia. Boone Jenner viimeisteli ranteella isäntien ainokaisen Ryan Johansenin ja Nathan Hortonin syötöstä.

Koivu ja Lundqvist seurojensa tilastokärkeen

Minnesota Wildin Mikko Koivu saalisti kolme maalisyöttöä, kun Wild kuritti New York Islandersia vieraissa 6-0. Mikael Granlund viimeisteli yhden maalin. Vieraiden hahmo oli kahdesti osunut Matt Moulson. Myös Jared Spurgeon, Clayton Stoner ja Justin Fontaine onnistuivat maalinteossa. Koivu ohitti syöttöpisteidensä ansiosta Marian Gaborikin Wildin kaikkien aikojen parhaana pistemiehenä.

Myös Henrik Lundqvist teki historiaa, kun New York Rangers voitti Ottawa Senatorsin 8-4. Lundqvistista tuli eniten voittoja Rangers-paidassa kerännyt maalivahti. Niitä on kertynyt nyt 302. Vanhaa ennätystä piti hallussaan Mike Richter.

Dallas Starsin Kari Lehtonen torjui 21 laukausta, mutta joutui antautumaan viidesti Starsin hävitessä vieraissa Pittsburgh Penguinsille 5-1. Penguinsin hahmoja oli tehot 2+1 iskeneet Lee Stempniak ja Sidney Crosby. Chris Kunitz ja Brandon Sutter osuivat kumpikin kerran. Starsin ainokaisen teki Tyler Seguin.

Calgary Flamesin Joni Ortio torjui 11 kertaa, kun Flames otti kotonaan 3-1-voiton Buffalo Sabresista. Flamesin maaleista vastasivat Joe Colborne, Mike Cammalleri ja Paul Byron. Sabresin ainokaisen teki Drew Stafford.

Nashville Predatorsin Pekka Rinne torjui 15 kertaa, mutta joutui kaivamaan viisi kiekkoa selkänsä takaa kun Predators hävisi Edmonton Oilersille 5-1. Oilersin hahmoja olivat tehot 1+2 iskeneet Ryan Nugent-Hopkins sekä Jordan Eberle. Sam Gagner ja Taylor Hall osuivat kumpikin kerran. Predatorsin ainokaisen teki Gabriel Bourque.

COLUMBUS - CAROLINA 1-3

NEW JERSEY - BOSTON 2-4

NY ISLANDERS - MINNESOTA 0-6

PITTSBURGH - DALLAS 5-1

DETROIT - TORONTO 3-2

MONTREAL - COLORADO 6-3

OTTAWA - NY RANGERS 4-8

PHILADELPHIA - CHICAGO 3-2 ja