Blackhawksilla vahva toinen erä - ratkaisu siirtyy seitsemänteen peliin

Yli 28 minuuttia Blackhawksin puolustuksessa urakoinut Duncan Keith merkkautti kolme syöttöpistettä.
Chicago Blackhawks aiheutti Anaheim Ducksille pudotuspelikevään ensimmäisen tappion varsinaisella peliajalla - läntisen konferenssin finaaleissa mennään seitsemänteen otteluun.

Ottelun ensimmäinen erä United Centerissä oli maaliton. Ducks voitti laukaukset 10-6 ja blokkasi 13 Blackhawksin 22 laukauksesta. Toisessa erässä Blackhawks teki alle neljässä minuutissa kolme maalia. Ensin Brandon Saad pääsi vauhdilla yksin läpi ja viimeisteli 1-0-maalin Ducks-vahti Frederik Andersenin patjojen välistä.

Marian Hossa lisäsi Blackhawksin johdon kahteen maaliin ottelun ykköstähdeksi valitun Duncan Keithin erinomaisesta syötöstä. Ajassa 32:08 Keith pelasi jälleen loistavasti pysäyttäen kiekon siniviivalla ja pelaten sen Patrick Kanelle, joka nousi maalintekosektorille ja laukoi kiekon kolmannen kerran ohi Andersenin.

Ducks kavensi vielä toisessa erässä Blackhawksin johdon kahteen maaliin. Brad Richards oli ehtinyt istua jäähyaitiossa vain seitsemän sekuntia, kun Ducks-hyökkkäjä Patrick Maroon ohjasi Cam Fowlerin laukauksen maaliin.

Kolmannessa erässä Ducks tuli maalin päähän Nate Thompsonin pelatessa kiekon siniviivalle Clayton Stonerille, jonka laukaus ohitti Hawksin maalivahti Corey Crawfordin. Blackhawksin Andrew Shaw teki kuitenkin 4-2-maalin viimeistelemällä taitavasti rystyltä Andrew Desjardinsin syötöstä. Shaw teki vielä tyhjään maaliin loppulukemiksi 5-2.

Ratkaiseva seitsemäs ottelu pelataan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kello 03.00 Suomen aikaa Ducksin Honda Centerissä.