Blackhawks vei vaisua Ducksia, Jarome Iginla merkkipaalulle

Corey Crawfordin Blackhawks oli liian kova pala Ducksille.
Liigan kärkijoukkue Anaheim Ducks joutui nöyrtymään kotonaan Chicago Blackhawksille. Blackhawksilla oli pelaajien lisäksi mukanaan myös äänekäs kannattajakunta. Pittsburgh Penguins vei voiton jatkoajalla New Jerseyssä huolimatta Cory Schneiderin loistavista otteista. Jarome Iginla saavutti 1200. runkosarjapisteensä Colorado Avalanchen voitokkaassa kotiottelussa.

Anaheim Ducksin ja Chicago Blackhawksin kauden kolmas kohtaaminen käytiin Blackhawks-fanien kansoittamassa Ducksin kotihallissa. Blackhawks otti yleisön lisäksi myös 4-1-voiton liigan kärkijoukkueesta. Ajoittaisesta yrityksestä huolimatta Ducksin esitys jäi enimmäkseen vaisuksi.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin, kun peliä oli käyty reilut viisi minuuttia ja se syntyi tutun näköisestä Sharp-Kane-Toews-yhteistyöstä, maalin tekijänä Jonathan Toews.

Blackhawksin toinen osuma toisen erän puolivälissä aiheutui tuomarivirheestä, kun Toews kaatui Ducks-vahti Frederik Andersenin päälle estäen Andersenia torjumasta Duncan Keithin laukausta.

3-0-osuma nähtiin toisen erän loppupuolella, kun Ryan Getzlafin syöttöyritys kimposi Brad Richardsin luistimesta Patrick Sharpille. Sharp tarjoili pelivälineen Patrick Kanelle, joka hoiti kiekon kauniisti b-pisteen kaarelta verkkoon.

Ducksin yritykset tuottivat lopulta tulosta kolmannen erän puolessa välissä, kun Ankat pääsivät ylivoimalle Niklas Hjalmarssonin kärsiessä kampitusjäähyä. 3–1-kavennuksen hoiti Rickard Rakell Corey Perryn avustuksella.

Kavennus oli Ducksille kuitenkin laiha lohtu, kun Kane viimeisteli Sharpin syötöstä tilanteeksi 4–1 ottelun toisella osumallaan.

Ottelun suomalaiset, Sami Vatanen ja Teuvo Teräväinen, jäivät pisteittä.

Penguins vei voiton jatkoajalla, Jarome Iginla saavutti merkkipaalun Denverissä

New Jersey Devilsin ja Pittsburgh Penguinsin kohtaamisessa paremmuutta ratkottiin jatkoajalla. Devilsin maalilla 41 torjuntaa tehneen Cory Schneiderin huima vire ei riittänyt punapaitojen voittoon. Ottelun sankariksi nousi lopulta puolustaja Simon Despres, jonka osuma ratkaisi 2–1-voiton Penguinsille ja oli miehen toinen maali täällä kaudella.

Ottelu eteni maalittomana ensimmäisen ja toisen erän ajan. Kolmannen erän kuuden minuutin kohdalla Steve Bernierin osuma vei Devilsin 1–0-johtoon. Chris Kunitz tasoitti kuitenkin tilanteeksi 1–1 , kun ottelua oli jäljellä enää reilut kolme minuuttia.

Despresin laukaus siniviivasta ratkaisi ottelun Penguinsin hyväksi, kun jatkoaikaa oli käyty vajaat kaksi ja puoli minuuttia.

Ottelun ainoa suomalainen, Tuomo Ruutu jäi ilman pisteitä.

Colorado Avalanche otti kotonaan 3–0-voiton Nashville Predatorsista Semjon Varlamovin nollapelillä.

Jarome Iginla saavutti ottelussa kunnioitettavan merkkipaalun ottaessaan 1200. NHL-pisteensä ottelun 2–0-osumalla kolmannessa erässä.

Iginlan pistesaldo on nyt 576 maalia ja 624 syöttöpistettä 1360:ssä runkosarjan ottelussa.

NEW JERSEY – PITTSBURGH 1 – 2 ja.
CAROLINA – ST. LOUIS 2 – 3 vl.
COLORADO – NASHVILLE 3 – 0
VANCOUVER – BUFFALO 5 – 2
ANAHEIM – CHICAGO 1 – 4