Blackhawks rynni finaaliin tähtipelaajiensa johdolla

Kahdesti maalannut Jonathan Toews tuuletti näyttävästi toista osumaansa. Kapteeni palkittiin ansaitusti ottelun parhaana pelaajana.
Chicago Blackhawks kesti seitsemännen pelin paineet ja kaatoi Anaheim Ducksin läntisen konferenssin finaalissa. Blackhawksin tehomiehinä häärivät tutut nimet ykkösketjusta.

Chicago Blackhawks eteni Stanley Cup -finaaliin voittamalla Anaheim Ducksin läntisen konferenssin finaalien seitsemännessä ottelussa maalein 5-3. Finaalipaikka on Blackhawksille jo kolmas tämän vuosikymmenen puolella.

Blackhawksin ykkösketju osoitti ottelussa tulivoimaisuutensa. Kapteeni Jonathan Toews osui kahdesti ottelun avauserässä ja Brandon Saad kasvatti johdon 3-0:een toisen erän alussa. Patrick Kane oli mukana juonimassa Saadin osumaa oivaltavalla syötöllä, joka avasi ketjukaverille paikan käytännössä tyhjään maaliin. Kane merkkautti ottelussa myös kaksi muuta syöttöpistettä ja kasvatti siten pudotuspelien pistesaldonsa kahteenkymmeneen (10 + 10).

Marian Hossa käytännössä ratkaisi ottelun potkumaalilta näyttäneellä osumalla, joka siirsi vieraat jo 4-0 -johtoon ajassa 33.45. Ducks sai vielä taisteluhenkeä Ryan Keslerin ja Corey Perryn kavennusmaaleista, mutta kolmannessa erässä ylivoimalla syntynyt Brent Seabrookin maali lopetti kotijoukkueen nousuyritykset lyhyeen. Matt Beleskeyn viimeisen minuutin ylivoimamaali ei enää pelastanut Ducksia karvaalta tappiolta.

Chicago Blackhawks kohtaa Stanley Cup -finaaleissa itäisen konferenssin mestarin Tampa Bay Lightningin. Kevään viimeinen ottelusarja alkaa keskiviikkona.