Blackhawks nousi voittoon Predatorsia vastaan - Rinteelle syöttöpiste

Jonathan Toews ratkaisi voiton voittomaalikilpailussa ohitettuaan Pekka Rinteen.
Suomalaisvahdeista Tuukka Rask ja Kari Lehtonen torjuivat voitot, Pekka Rinteen Nashville Predators menetti johtoaseman viime hetkillä.

Keskisen divisioonan kärkikamppailussa kohtasivat Chicago Blackhawks ja Nashville Predators neljännen ja viimeisen kerran runkosarjan aikana. Edellisistä kolmesta ottelusta kaksi oli voittanut Blackhawks.

Ottelun avauserä oli Predatorsin. Erässä 18 kertaa laukonut vierasjoukkue Nashvillestä onnistui maalinteossa kahdesti, kun ensin sveitsiläispuolustaja Roman Josi ja sitten KalPasta tuttu hyökkääjä Craig Smith heiluttivat maaliverkkoja.

Predators-maalivahti Pekka Rinne avasi kauden pistetilinsä maalirikkaan toisen erän ensimmäisellä puoliskolla. Rinne avasi laitaan Colin Wilsonille, joka jatkoi kiekon James Nealille. Neal jätti kiekon takaisin Wilsonille ja ajoi itse maalille. Wilson laukoi ja irtokiekko kimposi kaatuvasta Nealista sisään.

Blackhawks nousi kymmenessä minuutissa tasoihin, kun Brad Richards, Andrew Shaw ja Marian Hossa onnistuivat maalinteossa. Erätauolle lähdettiin kuitenkin Predatrorsin johdossa, kun Neal teki viimeisellä minuutilla illan toisen maalinsa.

Predatorsin johto kesti pitkään, mutta reipas minuutti ennen päätössummeria Bryan Bickell tasoitti ottelun. Huippumatsi venyi lopulta voittomaalikilpailuun, jossa ainoasta maalista vastasi kotijoukkueen kapteeni Jonathan Toews, joka ratkaisi voiton divisioonan kärkijoukkueelle.

Vierasjoukkueen maalilla Rinne venyi kiekon tielle 38 kertaa, kun kotijoukkueen Corey Crawford torjui 36 kertaa. Ottelun tehokkain pelaaja oli kolme maalia syöttänyt Blackhawks-puolustaja Duncan Keith.

Kierroksen suomalaisonnistumiset

Boston Bruins palasi voittojen tielle kaadettuaan kotonaan Detroit Red Wingsin maalein 5—2. Tuukka Rask torjui voitto-ottelussa 28 kertaa. Ottelun tehopelaaja oli maalin ja kaksi syöttöä kerännyt Bruins-hyökkääjä Carl Söderberg. Ruotsalaishyökkääjä iski myös ottelun voittomaalin.

New York Rangersin kahdeksan ottelun voittoputki tuli päätökseen, kun Dallas Stars kaatoi joukkueen Texasissa. Kari Lehtonen torjui lukemin 3—2 päättyneessä ottelussa 28 kertaa. Ottelun viidesta maalista neljä syntyi avauserässä. Ottelun voitto- ja viimeinen maali syntyi toisen erän ekalla minuutilla ranskalaislaituri Antoine Rousselin lavasta.

Kierroksen ensimmäisestä suomalaismaalista vastasi Valtteri Filppula, kun Tampa Bay Lightning nousi ohi Toronto Maple Leafsista. Maple Leafs siirtyi avauserässä 2—0-johtoon, mutta hävisi ottelun lopulta 3-2. Filppula tasoitti ottelun toisessa erässä. Voittomaalista vastasi Steven Stamkos, joka keräsi ottelussa myös yhden syöttöpisteen.

Myös Markus Granlund heilutti maaliverkkoja, kun Calgary Flames kohtasi Los Angeles Kingsin. Granlund vei joukkueensa 2—0-johtoon vain minuutin edellisen maalin jälkeen. Tuo maali jäi ottelun voittomaaliksi, sillä Kings ei onnistunut maalinteossa ottelussa kuin vain kerran.

BOSTON - DETROIT 5—2
NEW JERSEY - PITTSBURGH 3—1
NY ISLANDERS - WASHINGTON 4—3 ja.
CAROLINA - MONTREAL 1—3
OTTAWA - BUFFALO 5—2
TAMPA BAY - TORONTO 3—2
ST. LOUIS - COLORADO 3—0
WINNIPEG - MINNESOTA 2—3