Barkovin maali laiha lohtu, Määttä Penguinsin ratkaisijana

Kari Lehtonen oli yksi Starsin voiton takuumiehistä.
Aleksander Barkov iski maalin, kun Florida Panthers hävisi kotonaan Dallas Starsille 4-2. Yön kierroksella Edmonton Oilers avasi voittotilinsä ja Olli Määttä ratkaisi Pittsburgh Penguinsille voiton Toronto Maple Leafsista.

Maalittoman avauserän jälkeen Panthers avasi maalihanat, kun toista erää oli pelattu 59 sekuntia. Kulmapyörityksen jälkeen Jonathan Huberdeau antoi loistosyötön Aleksander Barkoville, joka ei paikasta erehtynyt. Maalia katsottiin videolta pitkään ja aluksi maali hylättiin, koska Huberdeaun katsottiin häirinneen Kari Lehtosta. Panthersin valmennusjohto kuitenkin haastoi tilanteen ja lopulta maali hyväksyttiin. Kahden minuutin pelin jälkeen Brandon Pirri iski läpiajosta 2-0-maalin Panthersille. Pirri ajautui tilanteen jälkeen voimalla päin laitaa ja loukkasi itsensä.

Stars kavensi, kun toista erää oli pelattu kahdeksan minuuttia. Patrick Sharp katkaisi omalla alueella Huberdeun syötön ja löysi vapaana olleen Tyler Seguinin, joka karkasi maalintekoon. Stars aloitti kolmannen erän räväkästi. Upean kiekottelun jälkeen Jamie Benn tasoitti pelin ylivoimalla, kun erää oli pelattu vain 50 sekuntia.

Ottelu eteni tasatilanteessa aina kolmannen erän loppupuolelle saakka, kunnes Seguin iski irtokiekosta illan toisen maalinsa ja Stars johti 3-2.  Benn viimeisteli niinikään illan toisella maalillaan 4-2-loppulukemat tyhjiin 19 sekuntia ennen loppua.

Määttä ratkaisi Penguinsille, Komarovin maalivire jatkuu

Pittsburgh Penguinsin Olli Määttä iski ratkaisun, kun Penguins kukisti kotonaan Toronto Maple Leafsin 2-1. Määtän lisäksi myös Jevgeni Malkin sai nimensä maalitilastoon. Maple Leafsin ainokaisen iski kolmannen osumansa kahteen otteluun tehnyt Leo Komarov.

Teräväinen syvensi Blue Jacketsin tuskaa

Chicago Blackhawksin Teuvo Teräväinen iski maalin, kun Blackhawks otti 4-1-kotivoiton Columbus Blue Jacketsista. Blackhawksin muista maaleista vastasivat Artjom Anisimov, Marian Hossa ja Patrick Kane. Blue Jacketsin ainoan maalin teki Jack Johnson

McDavidin taidot liikaa Flamesille

Connor McDavid iski tehot 2+1, kun Edmonton Oilers haki 5-2-vierasvoiton Calgary Flamesista. Oilersin muita tehomiehiä olivat niinikään kolmen pisteen iltaa viettänyt Taylor Hall sekä tehot 1+1 summannut Nail Jakupov. Myös Ryan Nugent-Hopkins osui kerran. Flamesin molemmat maalit teki David Jones.

FLORIDA - DALLAS 2-4

MONTREAL - DETROIT 4-1

OTTAWA - NASHVILLE 3-4 vl

PITTSBURGH - TORONTO 2-1

WASHINGTON - CAROLINA 4-1

NY ISLANDERS - SAN JOSE 6-3

CHICAGO - COLUMBUS 4-1

ARIZONA - BOSTON 3-5