Babcock jälleen Kanadan penkin taakse

MAAJOUKKUE, NHL / Uutinen
Mike Babcock valmensi maajoukkuetta viimeksi Sotšin olympialaisissa.
Kuva © Getty Images
Kanada on nimennyt maajoukkueen valmennusryhmän ensi vuoden World Cupiin. Mukana on viisi tämänhetkistä NHL-päävalmentajaa.

Mike Babcock on lähes itseoikeutetusti Kanadan päävalmentaja myös tulevassa turnauksessa. Hänen valmennuksessaan Kanada on voittanut olympiakultaa niin kotiolympialaisissaan Vancouverissa kuin viime vuonna Sotšissa. Täksi kaudeksi Toronto Maple Leafsin penkin taakse siirtynyt Babcock on voittanut valmentajana myös maailmanmestaruuden vuonna 2004 ja Stanley Cupin vuonna 2008.

Babcock saa avukseen Claude Julienin, Bill Petersin, Joel Quennevillen ja Barry Trotzin.

Julien kuului valmennustiimiin Sotšissa. Boston Bruinsin päävalmentaja voitti seurassaan Stanley Cupin vuonna 2011. Kansainvälistä kokemusta häneltä löytyy myös nuorten MM-kisoista vuosituhanteen vaihteesta.

Peters on Babcockille tuttu mies Detroit Red Wingsin vuosilta, sillä hän toimi tuolloin apuvalmentajana. Nykyään Carolina Hurricanesia valmentava Peters kuului Kanadan valmennustiimiin viime kevään MM-kisoissa, jossa vaahteranlehtipaidat palasivat kultakantaan.

Quenneville on voittanut Chicago Blackhawksin päävalmentajana Stanley Cupin kolmeen kertaan. Maajoukkuetoiminnassa häntä ei ole aiemmin nähty, sillä hän vetäytyi terveyssyihin vedoten valmennuspestistä MM-kisoissa 2004.

Trotz valmensi Nashville Predatorsia 16 vuoden ajan ja toimii nykyään Washington Capitalsin päävalmentajana. Hän on ollut neljään kertaan Kanadan apuvalmentajana MM-kisoissa. Huippuhetki näiltä vuosilta on maailmanmestaruus vuonna 2003.

Joukkueen GM:nä toimii St. Louis Bluesissa vastaavaa tehtävää hoitava Doug Armstrong.

» Lähetä palautetta toimitukselle