Bäckström torjui Sinitakit nurin

Niklas Bäckström oli Wild-maalilla ohittamaton toista kertaa tällä kaudella. Nollapeli irtosi 24 torjunnan myötä.
Kahdeksan ottelun NHL-kierroksella taisteltiin kiivaasti pudotuspelipaikoista. Wild-vahti Niklas Bäckström oli huippukunnossa, kun Columbus Blue Jackets sai vieraita Minnesotasta. Washingtonissa tahtipuikkoa heilutti puolestaan Aleksandr Ovetškin.

Blue Jackets tuli otteluun rajusti töitä tehden ja Wildin avauspeli oli ajoittain hätää kärsimässä sinitakkien aktiivisen karvauksen alla. Noin kolmen minuutin pelaamisen jälkeen columbuslaisten vimmattu karvaus oli tuottaa tulosta, kun Cam Atkinson poimi Justin Falkin heikon syötön haltuunsa Wild-maalin takana. Niklas Bäckström oli kuitenkin valppaana maalinsa suulla torjuen Atkinsonin rynnistyksen vierasjoukkueen maalille.

Maaliton avauserä sujui kokonaisuudessaan Blue Jacketsin hallinnassa, vaikka todellisia maalipaikkoja ei erän aikana nähtykään. Aktiivisen pelityylinsä myötä isäntien jokainen kentällinen sai luotua hyvää painetta Wildin puolustusalueelle. Minnesotalaisten parhaista vaihdoista vastasi puolestaan tähtipelaajia pursuava ykkösnyrkki.

Wild-hyökkääjä Zenon Konopkalle tuomittiin kahden minuutin kampitusrangaistus aivan ensimmäisen kolmanneksen lopulla. Kotijoukkueen ylivoimapelaaminen oli kuitenkin heikkoa ja paras maalipaikka siunaantuikin vieraiden Kyle Brodziakille, joka pääsi testaamaan toisen erän alussa Sergei Bobrovskin torjuntataitoja lähietäisyydeltä. Venäläisvahti oli kuitenkin mies paikallaan ja esti Brodziakin maaliaikeet helposti.

Konopkan jäähyn jälkeen myös Wild pääsi kokeilemaan ylivoimapelinsä toimivuutta. Pitkään eivät vieraat miesylivoimalla viihtyneet, sillä Ryan Suter latasi komealla laukauksellaan joukkueensa johtoon. Wild-leirin uunituore hankinta Jason Pominville nappasi maaliin syöttöpisteen.

Avausmaalin jälkeen jäähyjä vihellettiin vuoronperään molemmille joukkueille, mutta lisämaaleja ei tilaisuuksista huolimatta ylivoimalla nähty. Wild otti heikon avauseränsä jälkeen ottelun kuitenkin hallintaansa ja piti tahtipuikkoa taskussaan, kun kamppailun puolivälin krouvi ylittyi.

Tehokkaampi Wild iskee, Granlund pisteille

Kun toista erää oli pelaamatta noin kuusi minuuttia oli jälleen Wildin ylivoimavuoro, kun Mikko Koivu kampitettiin hyökkäysalueella. Tätä tilaisuuttaan ei vierasjoukkue hukannut, kun Charlie Coyle siirsi kiekon ohi Bobrovskyn Mikael Granlundin upeasta esityöstä.

Toisen erän loppuminuutin olivat molemmilta joukkueilta tarkkaa puolustuspelaamista eikä todellisille maalipaikoille ollut kummallakaan osapuolella asiaan. Kolmanteen erään lähdettiinkin vieraiden kahden maalin johdossa.

Päätöserässä Blue Jacketsille tarjottiin mahdollisuutta kavennusmaaliin kahden perättäisen Wild-jäähyn myötä. Isäntien ylivoimapyöritys jatkui kuitenkin ponnettomana ja vierasjoukkueen puolustus Bäckströmiä myöten esti Columbuksen yritykset helpohkosti. Jäähyt antoivat kuitenkin alkusysäyksen ottelun käsikirjoituksen loppuosalle. Columbus haki vimmatusti avausmaaliaan, mutta Wild puolusti parhaat maalipaikat pois tarkasti.

Hakiessaan kavennusmaaliaan Blue Jackets puolustus kämmäili kiekon kanssa omalla puolustusalueellaan ja Wild iski tehokkaasti vastaan. Zach Parise tarjoili kiekon takatolpalle liukuneelle Pominvillelle, joka viimeisteli ensimmäisen maalinsa Wild-paidassa.

Lisämaaleja ei ottelussa enää nähty ja näin 24 torjuntaa kerännyt Bäckström nappasi toisen nollapelinsä tällä kaudella. Arvokkaan vierasvoiton myötä Wild-ryhmä vakiinnutti paikkaansa läntisen konferenssin kärkikahdeksikossa. Tappio ajoi Blue Jacketsin puolestaan entistä kauemmaksi kevään ratkuisupeleistä.

Ovetškin nousi Stamkosin rinnalle maalipörssissä

Washingtonissa kotijoukkueen supertähti Aleksandr Ovetškin iski Tampa Bay Lightningin verkkoon kaksi täysosumaa nostaen kauden maalilukemansa jo 25:een. Viimeisessä 12 ottelussaan Ovetškin on takonut nyt peräti 15 maalia. Capitals voitti ottelun lopulta lukemin 4-2.

San Jose Sharksin ja Dallas Starsin välinen suomalaisvahtien kohtaaminen venyi lopulta voittomaalikilpailuun saakka. Tässä vierasjoukkue Stars oli maalin verran etevämpi vieden lisäpisteen mukanaan. Stars-vahti Kari Lehtonen torjui maalillaan 32 laukausta. Antti Niemelle torjuntoja kertyi 30 kappaletta.

DETROIT - ST. LOUIS 0-1
SAN JOSE - DALLAS 4-5 vl.
FLORIDA - OTTAWA 2-1
COLUMBUS - MINNESOTA 0-3
WASHINGTON - TAMPA BAY 4-2
CHICAGO - NASHVILLE 5-3
BUFFALO - NEW JERSEY 3-2 vl.
ANAHEIM - LOS ANGELES 4-3 vl.