Avalanche murskasi Bluesin, Rask torjui voiton Predatorsista

Semjon Varlamov nollasi Alexander Steenin ja muut Blues-pelaajat.
NHL jää kolmen päivän joulutauolle. Viimeisellä kierroksella ennen taukoa juhlivat mm. Colorado Avalanche, Boston Bruins, Toronto Maple Leafs ja New York Rangers.

Kolmannen kerran tällä kaudella yhteen ottivat divisioonakilpakumppanit Colorado Avalanche ja St. Louis Blues. Kaksi edellistä ottelua olivat päättyneet kumpikin Bluesin 3-2-voittoihin. Ensimmäinen tuli voittomaalikilpailun jälkeen, toinen jatkoajalla.

Avalanche sai otteluun maalilleen takaisin ykkösvahtinsa Semjon Varlamov, joka on kaudella kärsinyt nivusvammasta. Avalanche vastasi avauserän ainoista maaleista erän loppupuoliskolla. Ensin puolustaja Erik Johnson laukoi maalin entistä seuraansa vastaan ja myöhemmin ylivoimalla osui toinen puolustaja, Zach Redmond. Johnsonille maali oli viides viimeiseen viiteen otteluun.

Toisessa erässä tahti kiihtyi. Avalanche teki pilkkaa vastustajastaan lyömällä erässä entistä rumemmat lukemat taululle. Erän alussa osui Avalanchen kauden tehokkain pelaaja, Alex Tanguay. Erän lopulla osuivat nopeassa ajassa ensin Ryan O'Reilly ja sitten Jarome Iginla. Puolustaja Brad Stuart sai syöttöpisteet joukkueen kolmanteen ja neljänteen maaliin. Stuart palkittiin ennen ottelua tuhannen NHL-pelinsä johdosta, jonka puolustaja pelasi Avalanchen ollessa vieraskiertueella.

Kolmas erä oli ottelussa maaliton. Varlamov sai varsin makoisan paluun kokoonpanoon, kun hänelle merkittiin kauden toinen nollapelinsä 26 torjunnan jälkeen. Vierailijoiden maalilla Jake Allen torjui ensin 26 kertaa, kunnes kolmannessä erässä maalille saapui Martin Brodeur. Hänelle merkittiin kymmenen torjuntaa. Voitto oli Avalanchelle kolmas peräkkäinen.

Bruins otti revanssin Predatorisista

Boston Bruins ja Nashville Predators ottivat toista ja viimeistä kertaa yhteen tällä kaudella. Edellinen kohtaaminen päättyi viime viikolla Predatorsin voittomaalikilpailuvoittoon Derek Royn maalilla. Tällä kertaa oli Bruinsin vuoro juhlia, kun Tuukka Rask torjui 22 kertaa joukkueensa 5—3-voitossa.

Maalirikkaan avauserän jälkeen tilanne oli 2-2. Bruinsilta onnistuivat Brad Marchand ja David Krejci sekä Predatorsilta Colin Wilson ja Calle Järnkrok. Toisessa erässä Bruins otti kuskin paikan iskien kahden maalin johtoon Loui Erikssonin ja Marchandin osuttua.

Kolmannessa erässä Taylor Beck kavensi, mutta lähemmäs ei Predators päässyt. Lopulliset lukemat iski taululle Eriksson tyhjiin. Predatorsilla maalilla pelasi Carter Hutton, Pekka Rinteen ollessa huilivuorossa.

Bernier nollasi Seguinit

Toronto Maple Leafs otti hienon 4—0-voiton Dallas Starsista. Joukkueen ykköstähtenä toimi maalivahti Jonathan Bernier, joka torjui kauden toisen nollapelinsä. Bernier sai sen eteen huhkia 43 torjunnan verran.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti, kun jo ensimmäisellä minuutilla Nazem Kadri heilutti Starsin verkkoja. Seuraavaa maalia saatiin odottaa toiseen erään, jolloin onnistui tehot 1+2 ottelussa merkkauttanut James van Riemsdyk. Erässä osui myöhemmin myös Tyler Bozak, ylivoimalla.

Kolmannessa erässä Stars haki neljä minuuttia ennen loppua rohkeasti kavennusta ilman maalivahtia, mutta se yritys katkesi Mike Santorellin maalin myötä. Kari Lehtonen torjui Starsin maalilla 22 kertaa. Muun joukkueensa tavoin ilman maaleja jäänyt Tyler Seguin johtaa edelleen NHL:n maalipörssiä.

Rangersille seitsemäs peräkkäinen voitto, Flyersille kolmas

New York Rangers kasvatti voittoputkeaan 4—2-voiton myötä Washington Capitalsista. Sekä Rick Nash että Martin St. Louis onnistuivat ottelussa kahdesti. Henrik Lundqivst torjui Rangersin maalilla 30 kertaa.

Philadelphia Flyers otti kolmannen peräkkäisen vierasvoittonsa kaadettuaan Minnesota Wildin lukemin 5—2. Joukkueen tehokkain pelaaja oli kahdesti syöttöpisteen kerännyt Jakub Voracek. Ottelun voittomaalista vastasi Wayne Simmonds.

Sam Gagner kiusasi entistä seuraansa Arizona Coyotesin voittaessa Edmonton Oilersin komeasti maalein 5—1. Täksi kaudeksi Oilersista Lightningin kautta Coyotesiin siirtynyt Gagner iski kaksi maalia ja keräsi päälle kaksi maaliin johtanutta syöttöä, ollen kierroksen tehokkain pelaaja. Myös Martin Hanzal oli tehokkaalla päällä ja syötti kolme joukkueen osumaa.

Tyler Johnson laukoi hattutempun Pittsburgh Penguinsin verkkoon, kun Tampa Bay Lightning nappasi 4—3-voiton Penguinsista. Johnson teki kolmannen maalinsa jo toisen erän kolmannella minuutilla. Penguins nousi neljän maalin tappioasemasta maalin päähän, mutta ei onnistunut lopussa tasoittamaan peliä.

Ruudulle syöttöpiste, Armialle debyytti

Carolina Hurricanes otti 2—1-voiton New Jersey Devilsistä voittomaalikilpailun jälkeen. Ottelu oli kierroksen ainoa, joka venyi yli 60 peliminuutin. Devilsin Tuomo Ruutu syötti joukkueensa ainoan maalin, josta vastasi Stephen Gionta. Hurricanesilta onnistui Ron Hainsey, jolla maali oli kauden ensimmäinen.

Detroitissa Joel Armia pelasi uransa ensimmäisen NHL-ottelun, kun Buffalo Sabres kohtasi Red Wingsin. Kotijoukkue nousi viimeisen erän neljän maalin myötä 6—3-voittoon. Armia ei päässyt debyytissään pisteille, mutta hänelle merkattiin neljä taklausta. Ottelun tehokkain oli kolme maalia syöttänyt Red Wingsin Gustav Nyquist.

Montreal Canadiens haki 3—1-vierasvoiton New York Islandersilta. Joukkueen tukipilarina toimi 37 kertaa torjunut Carey Price. Ottelun voittomaalin sai tililleen Brendan Gallagher. Joukkueelta onnistuivat myös Andrei Markov ja David Desharnais.

Winnipeg Jets otti kovan päänahan kaadettuaan vieraskaukalossa Chicago Blackhawksin. Kotijoukkueen Corey Crawford pommitettiin vaihtoon avauserässä, jolloin maalille luisteli Antti Raanta.

BOSTON - NASHVILLE 5—3
NEW JERSEY - CAROLINA 1—2 vl.
NY ISLANDERS - MONTREAL 1—3
NY RANGERS - WASHINGTON 4—2
MINNESOTA - PHILADELPHIA 2—5
DALLAS - TORONTO 0—4
DETROIT - BUFFALO 6—3
TAMPA BAY - PITTSBURGH 4—3