Antti Niemi ei taipunut, Olli Jokiselle kolme pistettä

Niemi ei taipunut.
Antti Niemen 41 torjuntaa ja Logan Couturen alivoimamaali riittivät San Jose Sharksille vieraspelissä New York Rangersia vastaan.

Viidennen peräkkäisen voittonsa napannut Antti Niemi oli pääosassa, kun San Jose Sharks haki tiukan 1−0-vierasvoiton New York Rangersia vastaan. Niemi keräsi ottelussa peräti 41 torjuntaa ja sai osakseen valtavat kehut joukkuetovereiltaan.

Ottelun ainokaisen maalin teki ottelun ensimmäisessä erässä alivoimalla Logan Couture. Couture riisti kiekon keskialueella Mats Zuccarellolta, kiihdytti ohi Brad Richardsin ja nosti kiekon rystyllä Henrik Lundqvistin selän taakse. Maali oli Couturen kauden 19. osuma ja syntyi ajassa 11.28.

Maalista huolimatta erä oli Rangersin hallintaa. Vain Niemen loistopeli piti vieraat mukana.

− Seisoimme jalat mudassa ja katsoimme sivusta pelaamatta kovin hyvin. Maalivahtimme seisoi jämeränä ja antoi meille mahdollisuuden ainakin yrittää vielä toisessa ja kolmannessa erässä, kuvaili Sharks-valmentaja Todd McLellan ottelun jälkeisessä haastattelussa NHL.comille.

Sunnuntain NHL-kierros oli yheensä yhdeksän ottelun mittainen. Eniten maaleja nähtiin Winnipegissä, jossa kotijoukkue Jets ryöpytti Dallas Starsia lukemin 7-2. Vierasjoukkue johti ottelua ensimmäisessä erässä 2-1, mutta Jets nousi erän loppupuolella uudestaan johtoon Michael Frolikin ja Tobias Enströmin maaleilla.

Blake Wheeler keräsi neljä syöttöpistettä. Olli Jokinen keräsi tehot 1+2. Joukkueen neljännen maalin tehneelle keskushyökkääjälle osuma oli kauden kuudestoista. Tim Thomas vaihdettiin maalilta pois vieraiden neljännen maalin jälkeen. Jets on tällä hetkellä neljän pisteen päässä lännen toista villi kortti -paikkaa pitävästä Starsista kaksi ottelua enemmän pelanneena.

PITTSBURGH-PHILADELPHIA 3-4

FLORIDA-VANCOUVER 3-4 vl.

WASHINGTON-TORONTO 4-2

CAROLINA-EDMONTON 1-2

NY RANGERS - SAN JOSE 0-1

OTTAWA-COLORADO 1-3

BUFFALO-MONTREAL 0-2

CHICAGO-DETROIT 4-1