Antti-Jussi Niemen pelaajaura paketissa

LIIGA / Uutinen
Antti-Jussi Niemi pelasi uransa viisi viimeistä kautta Jokereissa.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Puolustaja Antti-Jussi Niemi lopettaa pitkän pelaajauransa.

Antti-Jussi Niemi pelasi vielä viime kaudella Jokereissa Liigaa 32 ottelua, joissa syntyi kuusi tehopistettä. Niemi pelasi pitkällä urallaan niin Liigassa, Mestiksessä, NHL:ssä, AHL:ssä, SHL:ssä, KHL:ssä kuin Allsvenskanissakin. Mestaruuksia ja mitaleita tarttui mukaan lukuisia. Myös eri ikäkausien maajoukkuepelejä kertyi runsas määrä.

Loukkaantumiset näyttelivät myös merkittävää osaa puolustajan pelaajauralla. Ne olivat myös pääsyy lopettamiselle.

− Kroppa ei enää ole pelikuntoinen. Lääkäreiltä tuli signaali, etten enää pysty pelaamaan. Kilometrit tulivat kropassa täyteen.

− Tavallaan oli aika hienoa, että pelasin viimeisen pelini Talviklassikossa Olympiastadionilla. Uralleni kuvaavaa oli, että se peli ja pelit kokonaisuudessaan päättyivät loukkaantumiseen. Pelityylini oli mitä oli ja siitä sai maksaa hintaa. Ei säälitty vastustajan kroppaa, muttei omaakaan, Niemi kertasi loukkaantumishistoriaansa.

Niemi muistelee lämmöllä myös saavuttamaansa menestystä.

− Uraan mahtui paljon kohokohtia, kuten mestaruudet Jokereissa ja Frölundassa sekä arvokisamitalit Suomen paidassa, etenkin olympiahopea Torinossa. Paljon on hyviä hetkiä, matka oli hieno ja mitään en kadu. Olen iloinen, että sain päättää urani Jokereissa. Hienoa, että sain pelata pitkään edustamassani seurassa myös viimeisen pelini.

» Lähetä palautetta toimitukselle