Antti Halosen ura päätökseen - "Intoa ja pelivuosia olisi vielä ollut jäljellä"

LIIGA / Uutinen
Halosen kohdalla jääkiekkoammattilaisuus on jo taaksejäänyttä elämää.
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
34-vuotias Antti Halonen lopettaa uransa vuosi sitten saadun aivotärähdyksen seurauksena.

KalPassa vielä kaudella 2015-16 pelannut puolustaja Antti Halonen päättää uransa 34-vuotiaana. Hän sai vuosi sitten tammikuussa pelatussa ottelussa Pelicansia vastaan aivotärähdyksen, jonka seuraukset estävät täysipainoisen pelaamisen.

− Surullista ja harmillista, että ura päättyi loukkaantumiseen, intoa ja pelivuosia olisi vielä ollut jäljellä. Terveys menee kuitenkin pelaamisen edelle, ja lääkärit totesivat, että on sula mahdottomuus jatkaa enää ammattijääkiekkoilijana, Halonen kertoi KalPan verkkosivuilla.

Kajaanin Hokista TPS:ään kaudelle 2006-07 siirtynyt Halonen pelasi Liigassa lopulta 302 runkosarjaottelua ja 31 pudotuspeliottelua. SHL:ssä puolustaja esiintyi Timrå IK:n paidassa 80 ottelun verran. Hän oli voittamassa TPS:n riveissä Suomen mestaruutta keväällä 2009-10.

− Sain pelata pitkän ja hienon uran ja olen saanut jääkiekolta paljon. Nyt on aika kiittää koko KalPa-perhettä hienoista vuosista Kuopiossa. Haluan kiittää myös seuraa, lääkäreitä ja pelikavereita hienosta tuesta tämän toipumisen aikana.

Halonen on keskittynyt toipumiseen jo puolen vuoden ajan. Katseensa hän suuntaa seuraavaksi kouluttautumiseen.

− Kuntouttamisprosessi alkoi elokuussa, arjessa eläminen on mennyt eteenpäin ja kuntoutusta jatketaan lääkärien ja neuropsykologin kanssa. Yritetään koota palasista kokonainen ihminen ja katsotaan sitten, mitä alkaisi tehdä isona. Tavoite on päästä kuntoutuksen jälkeen kouluttautumaan uudelleen.

» Lähetä palautetta toimitukselle