Ankat kävivät Chicagossa ryöstöretkellä

Voittomaalin tehnyt Simon Despres oli ottelun sankari.
Hyvin pudotuspeleissä esiintynyt Teuvo Teräväinen huilasi läntisen konferenssin kolmannen finaaliottelun ja Kris Versteeg palasi kokoonpanoon. Myös Antoine Vermette pääsi katsomaan peliä katsomon puolelta.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja Anaheim Ducks otti heti pelin hallinnan ja aloitti maalinteon. Blackhawks otti erässä yhden jäähyn ja se kostautui heti. Ruotsalaispakki Hamphus Lindholm heitti kiekon maalille ja Patrick Maroon ohjasi kiekon Corey Crawfordin patjojen välistä sisään.

Blackhawks sai pelata maalin jälkeen peräti neljä minuuttia ylivoimaa Jakob Silfverbergin korkean mailan takia, mutta kuitenkaan onnistumatta. Tasoitus kuitenkin tuli erän lopussa Patrick Kanen komealla rystylaukauksella yläkulmaan.

Toisessa erässä Ducks jatkoi ottelun hallintaa, vaikka kummallakin joukkueella oli paikkansa. Maalivahdit olivat loistovireessä ja pitivät kiekot mallikkaasti poissa maaliviivan väärältä puolelta.

Erän viimeisellä minuutilla Ducks pääsi painostamaan Blackhawksin päädyssä ja kiekko kiersi nopeasti siniviivan kautta oikeaan laitaan Simon Despresille, joka ampu kiekon lähes tyhjään maaliin. Toiselle erätauolle mentäessä Ducks johti 2-1.

Väsymisen merkkejä kolmannessa erässä

Kummankin joukkueen otteissa oli nähtävissä väsymistä läpi ottelun, mutta kolmannessa erässä jalat vaikuttivat jo todella raskailta. Blackhawks hallitsi ottelua näennäisesti, mutta Ducks puolusti todella hyvin ja piti maalipaikat kurissa.

Despresin toisen erän maali jäi ottelun voittomaaliksi ja Ducks siirtyi ottelusarjassa 2-1-johtoon.

CHICAGO - ANAHEIM 1-2 (Anaheim siirtyi ottelusarjassa 2-1-johtoon)