Aleksandr Ovetškin nousi maalin päähän 50 täysosuman rajapyykistä, Jokinen maalasi elintärkeässä ottelussa

Aleksandr Ovetškin nautti kahden maalin iltaa.
Washington Capitals haki pisteet Madison Square Gardenilta lukemin 2-5. Florida Panthers piti haaveensa elossa, kun Ottawassa taisteltiin kynsin hampain mahdollisesta pudotuspelipaikasta.

New Yorkissa kotijoukkue pääsi heti ensimmäisellä minuutilla testaamaan ylivoimaansa Aleksandr Ovetškinin istuessa kaksiminuuttistaan, mutta tuloksetta. Ottelun toisenkin tilastomerkinnän merkkautti sama mies. Ovetškin leikkasi tutulla tyylillään b-pisteen kohdalta sisään ja antoi ranteen laulaa taululle lukemat 0-1. Samalla katkesi herran kolmen ottelun maaliton putki.

Tämän jälkeen Kevin Hayesille tarjottiin loistava paikka tasoittaa, mutta Braden Holtbyn ilmiömäinen mailatorjunta tyhjästä paikasta pelasti tilanteen. Hayes ehti vielä kuluttaa kerran tolppaa ennen kuin kolmas kerta toden sanoi. Capitals-pakki John Carlsonin sekoiltua kiekon kanssa, pääsi Hayes kasvotusten Holtbya vastaan. Siihen "Forsbergit" ja peli tasoihin. Tulokaskauttaan pelaavalle keskushyökkääjälle maali oli kauden viidestoista. Derick Brassard vei ylivoimahyökkäyksen päätteeksi kotijoukkueen vielä 2-1 johtoon ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla.

Toinen erä jatkui tasaisissa merkeissä, vaikka erän ainoan osuman iskikin vierasjoukkue. Tasoitusmaalissa asialla oli jälleen kerran Ovetškin. Venäläinen laukoi ylivoimalla sydämensä kyllyydestä ja kiekon ottaessa kimmokkeen maalinedustalla näytti se osuvan Joel Wardia jalkaan ennen maaliin menoa. Maali kuitenkin merkattiin loppujen lopuksi Ovetškinille, joka nousi samalla maalin päähän 50 täysosuman rajasta.

Ottelun kolmannen erän tahdin määräsi vierasjoukkue ja Rangers jäi täysin vauhdista. Keith Yandlen harhasyötön seurauksena pääsi Eric Fehr heittämään kiekon rystyllä maalille, josta Jason Chimera ohjasi kiekon ohi Cam Talbotin. Chimeralle avautui uudestaan paikka, kun hänet unohdettiin täysin yksin maalille. Brooks Laichin syötöstä ohitettavana oli enään Talbot ja kiekko löysi toistamiseen Chimeran lavasta tiensä verkon perukoille. Chimera oli ehtinyt pelata ennen tätä iltaa 20 ottelua putkeen ilman maalia. Rangers ei enään saanut kirivaihdetta käyntiin ja ruotsalaishyökkääjä Marcus Johansson lisäsi vielä Capitals johtoa iskemällä kiekon tyhjään maaliin ja samalla loppulukemiksi 2-5.

Jason Chimera yllättää Cam Talbotin.

President's Trophya jahtaavalle New York Rangersille tappio oli toinen peräkkäinen ja kolmas neljään viimeiseen otteluun. Voitto sen sijaan oli Washingtonilaisille ensimmäinen Rangersista tällä kaudella, jolla he vankistivat paikkaansa pudotuspeleissä nousemalla pisteen päähän Metropolitan divisioonan kolmannesta sijasta. Capitals saa seuraavaksi tiistaina vastaansa Carolina Hurricanesin, kun Rangers matkustaa Winnipeg Jetsin vieraaksi.

Jagr tehokkaana, Rask valittiin ottelunsa parhaaksi

Panokset olivat korkealla, kun itäisen konferenssin viimeistä villikorttipaikkaa jahtaavat Ottawa Senators ja Florida Panthers iskivät yhteen. Lähimmäksi maalia ensimmäisessä erässä pääsi Senatorsien Mark Stone, jonka oikeasta laidasta lähtenyt laukaus kilahti tolppaan. Erä ei tuottanut maalia kummallekaan joukkueelle, joten erätauolle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.

Ottelun 0-1 maalista vastasi siirtorajalla Floridaan hankittu veteraanihyökkääjä Jaromir Jagr. Jonathan Huberdeaun ylivoimalla hyökkäykseen lähettämä tsekkikonkari iski kiekon oikealta b-pisteeltä ohi Senators-vahti Craig Andersonin. Panthers pääsi kasvattamaan johtoaan jälleen kerran ylivoimalla. Tällä kertaa pahanteossa oli Jussi Jokinen, jonka suoraansyötöstä laukoma kuti päätyi maaliin. Osuma oli Jokisen kauden kahdeksas ja samalla seitsemäs vieraskentillä tehty maali.

Jaromir Jagr oli illan sankari.

Erik Karlsson avasi kolmannessa erässä Senatorsien maalihanat ja kavensi niin ikään ylivoimalla tilanteeksi 1-2. Ruotsalainen ylitti osumallaan toista kertaa urallaan 20 maalin rajan. Jagr vei vanhanaikaisellaan Panthersin jälleen kahden maalin karkumatkalle, mutta kotijoukkue tuli vielä mukaan taistelemaan Jean-Gabriel Pageaun maalilla. Loppulukemat tyhjään maaliin viimeisteli Dave Bolland.

Panthersin 2-4 voitto herättää Floridalaisissa vielä toiveita mahdollisesta pudotuspelipaikasta. Seuraavaksi se kohtaa Boston Bruinsin, jonka neljän pisteen etumatkaa he yrittävät kuroa kiinni. Bruins pitää hallussaan viimeistä villikorttipaikkaa itäisessä konferenssissa. Senators kohtaa seuraavaksi tiistaina Detroit Red Wingsin.

Edellisillan pelin New York Rangersia vastaan migreenin takia kesken jättänyt Tuukka Rask valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi, kun Boston Bruins haki 1-2 jatkoaikavoiton Carolina Hurricanesista. Raskille merkittiin ottelun aikana yhteensä 30 torjuntaa. Ryan Spooner jatkoi pistetehtailuaan, kun hän onnistui maalinteossa ensimmäisessä erässä. Carolinan Nathan Gerbe tasoitti lukemat kahdella yhtä vastaan hyökkäyksen päätteeksi toisen erän lopussa. Ratkaisumaalin iski David Pastrnak 37 sekuntia ennen jatkoajan päättymistä.

NY RANGERS - WASHINGTON 2-5

OTTAWA - FLORIDA 2-4

NY ISLANDERS - DETROIT 5-4

CAROLINA - BOSTON 1-2 ja.

NASHVILLE - CALGARY 2-5

NEW JERSEY - ANAHEIM 1-2

WINNIPEG - CHICAGO 3-4

PITTSBURGH - SAN JOSE 3-2 rl.