Haapala pelasi upean kauden ja voitti Liigan pistepörssin.

Jarno Hietanen

AL: Haapala jättää Tapparan − uusi seura Florida Panthers

Tapparan ykköshyökkääjä Henrik Haapala jatkaa pelejään NHL:ssä Florida Panthersin joukkueessa, jossa pelaa myös Haapalan entinen ketjukaveri Aleksander Barkov. Haapalan sopimuksen yksityiskohdat eivät toistaiseksi ole tiedossa.

Aamulehden tietojen mukaan hallitseva liigamestari Henrik Haapala siirtyy NHL:ään Florida Panthersiin, jossa nuorukaisen tukena on entinen ketjukaveri ja Panthersin kärkihyökkääjä Aleksander Barkov.

Haapala on pelannnut Barkovin kanssa sekä Tapparan junioreissa että liigajoukkueessa. 23-vuotias hyökkääjä on mennyt koko ajan urallaan eteenpäin ja päättyneellä kaudella pienikokoinen LeKi-kasvatti voitti Liigan pistepörssin ja voitti toisen peräkkäisen suomenmestaruuden.

Haapalan sopimus on CapFriendlyn mukaan kaksivuotinen. Vuosiansio on 925 000 dollaria Haapalan pelatessa NHL::ssä. AHL:ssa palkka on 70 000 dollaria.

Juttua muokattu 2.6.2017 klo 10:26: Päivitetty sopimuksen kesto ja vuosiansio.

Juttua muokattu 2.6.2017 klo 10.40: Lisätty mahdollisen farmikomennuksen vaikutus palkkaan.

Kommentti Juha Oinonen

Henrik Haapalan siirtyminen NHL:ään erinomaisen kauden jälkeen oli odotettua. Huipputaitavan hyökkääjän lähtö on joukkueelle ilman muuta kova menetys, mutta Tapparalla on ilman Haapalaakin ilmiömäisen laadukas ja monipuolinen hyökkäyskalusto.

Ensi kaudella Kristian Kuuselan, Sebastian Revon, Jarno Kärjen ja kumppaneiden on otettava lisää kehitysaskeleita ja yllettävä Haapalalta tyhjäksi jääneeseen rooliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

IS: Henrik Haapala täydentämään Panthersin hyökkäyskalustoa

NHL | 22.11.2017 8:52
Florida Panthers on kutsunut Henrik Haapalan ylös farmista. lue lisää

Sebastian Repo loppukaudeksi Tapparaan

LIIGA | NHL | 29.9.2017 15:31
21-vuotias Sebastian Repo palaa loppukauden ajaksi Florida Panthersista Tapparaan. lue lisää

Sopimus tuli: Haapalasta Barkovin seurakaveri

NHL | 2.6.2017 18:30
Liigan pistepörssin voittaja Henrik Haapala sai NHL-sopimuksen Florida Panthersiin. Jatkoajan NHL-toimitus arvioi sopimuksen onnistumisen molempien osapuolten kannalta. lue lisää

Tapparalta Haapala sivussa, KalPalla ei kokoonpanomuutoksia kuudenteen finaaliin

LIIGA | 27.4.2017 13:28
Ainoa muutos finaalijoukkueiden kokoonpanossa on loukkaantuneen Henrik Haapalan puuttuminen Tapparan riveistä. lue lisää

Loukkaantuminen on kyseenalainen peruste ulosajolle

LIIGA | 25.4.2017 19:40
KalPa-hyökkääjä Sami Mutanen sai laitataklauksestaan viiden minuutin jäähyn ja pelirangaistuksen. Jos Henrik Haapala olisi selvinnyt vammoitta, Mutanen tuskin olisi saanut edes jäähyä. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Henrik Haapala

AHL #25 L lh
s. 1994 Lempäälä
173CM / 71KG
SOPIMUS: 2019