Ainars Podzins vahvistamaan IPK:n hyökkäystä

MESTIS / Uutinen
Podzins (vas.) on pelannut urallaan liki 100 KHL-peliä.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Mestiksen hännille juuttunut IPK on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen latvialaisen Ainars Podzinsin kanssa.

Ainars Podzins siirtyy iisalmelaisryhmään Itävallan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, AlpsHL:ssä pelaavasta Kitzbuheler EC:stä. 24-vuotias hyökkääjä pelasi joukkueessa 11 ottelua ja tehtaili niissä tehot 7+5. Hän on pelannut kauden aikana myös Saksan DEL2-sarjassa.

Latvialaishyökkääjällä on myös kokemusta KHL:stä 96 ottelun verran. Hänen seurojaan ovat olleet Dinamo Riika, Vityaz Chekhov sekä Vityaz Podolsk.

− Tällä hankinnalla haemme ratkaisuvoimaa ja täydennystä hyökkäykseemme ja varsinkin sentteriosastollemme. Pyrimme kaikin keinoin pitämään kiinni Mestis-paikasta ja uskon, että Ainars auttaa meitä siinä. Positiivista on myös se, että hän pystyy tarvittaessa pelaamaan myös laidassa, IPK:n toiminnanjohtaja Jarmo Ylisipola kertoi.

Hyökkääjälle tuli tarvetta, sillä joukkueen pelaajistossa on toipilaita.

− Meillä on muutamia toipilaita hyökkäyspäässä. Muun muassa Aleksi Hämäläisellä ja Jere Savolaisella on kolhuja, joten sikälikin vahvistukselle on tarvetta, Ylisipola totesi.

− Jukureiden loukkaantumistilanne on aiheuttanut sen, että hyökkääjä Ville Leskinen pelaa loppukauden Jukureissa. Puolustaja Henri Auvisen tilanne ratkeaa keskiviikkoon mennessä. Siirtoaika päättyy keskiviikkona ja pidämme edelleen silmät auki siirtomarkkinoilla.

Podzins tekee ensiesiintymisensä IPK-paidassa perjantain kotiottelussa Jokipoikia vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle