Ahvenjärvi vahvistamaan JYPin valmennusryhmää

LIIGA / Uutinen
Ahvenjärvi valmensi pitkään Mestiksessä.
Kuva © Timo Savela
Pitkän linjan Mestis-valmentajana tunnettu Jukka Ahvenjärvi liittyy tulevaksi kaudeksi JYPin liigajoukkueen valmennusryhmään.

Jukka Ahvenjärvi toimi Mestiksessä yhdeksän kauden ajan JYP-Akatemian ja sen edeltäjän D Teamin päävalmentajana. Pesti kuitenkin päättyi, kun Akatemian toiminta loppui kuluvaan kauteen joukkueen jäätyä karsinnoissa ilman Mestis-paikkaa. 

Yli 20 vuotta jyväskyläläisessä kiekkoilussa mukana ollut Ahvenjärvi valittiin Mestiksessä vuoden valmentajaksi kausina 2010-11 ja 2014-15. Vuoden mittaisen sopimuksen JYPin kanssa tehnyt Ahvenjärvi toimii JYPin valmennusryhmässä apuvalmentajan lisäksi myös joukkueenjohtajan roolissa.

− Jyväskyläläisen jääkiekon monitoimikone, maisterismies ja työhevonen samoissa valjaissa. Kokenut ja arvostettu Ahvenjärvi on ollut mukana Jyväskylän kiekkoilussa vuodesta 1994 lähtien. On helpompi luetella joku sellainen toiminto, jossa "Jusu" ei ole ollut mukana ja liigajoukkueen valmennus kuuluu niihin harvoihin asioihin, kuvaili JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari.

Holtari jatkaa myös tehtävissään, sillä hän teki kaksivuotisen jatkosopimuksen JYPin kanssa. 55-vuotias Holtari on ollut yhtäjaksoisesti jyväskyläläisryhmän urheilutoimenjohtajana kaudesta 2009-10 lähtien, mutta kaikkiaan tuleva kausi on jo 14. JYPin organisaatiossa.

Hän toiminut urallaan urheilutoimenjohtajana myös Bluesissa ja Columbus Blue Jacketsin sekä Boston Bruinsin pelaajatarkkailijana.

− "Hole" tuo meille käyttöön ainutlaatuisen kokemuksen, verkoston, kontakteja sekä todellisen ammattilaisen näkemyksen, joka toimii urheilupuolen kivijalkana, totesi JYPin toimitusjohtaja Aku Vallenius.

−  Jukka on ollut luomassa pioneerina suomalaiseen liigakiekkoon uutta ammattikuntaa pelaajakoordinaattorina ja urheilutoimenjohtajana toimiessaan. Jukan jatko mahdollistaa toimitusjohtajan työn tehokkaan hoitamisen sekä jatkumon, jotta jyppiläisyydeksikin voidaan kutsua. Pidän tätä merkittävänä uutisena JYP-perheelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle