Aho jättää JYPin kuluvan kauden päätteeksi

LIIGA / Uutinen
Jyrki Ahon nykyinen sopimus JYPissä päättyy kauden jälkeen.
Kuva © Pekka Rautiainen - http://www.illcommunications.fi
JYPin mestaruuteen viime kaudella valmentanut Jyrki Aho jättää joukkueen kuluvan kauden jälkeen.

Päävalmentaja Jyrki Aho ei jatka ensi kaudella JYPin päävalmentajana. Lähdön taustalla ovat perhesyyt, joiden vuoksi Aho muuttaa pois Jyväskylästä.

Parhaillaan Aho luotsaa  päävalmentajana sopimuksensa viimeistä kautta.

- Elämässä tulee tilanteita, jolloin valintoja on tehtävä jääkiekkoa isompien asioiden ehdoilla. Elämäntilanne vaatii toisella paikkakunnalla olemista ja sen vuoksi jatkaminen Jyväskylässä ja JYPissä ei tämän kauden jälkeen enää onnistu, sanoo Aho seuran antamassa tiedotteessa.

Ahon mukaan seuran tärkeys miehelle itselleen on tehnyt päätöksestä vaikean.

- Nyt onkin otettava kaikki irti tästä kaudesta ja hengitettävä joka solulla JYP-ilmapiiriä. Samalla tilanne antaa vielä yhden lisäpotkun kaikkeen tekemiseen, Aho kertoo.

Jatkosta ehdittiin käydä vielä viime viikkojen aikana avointa keskustelua.

- Ymmärrämme täysin Jyrki Ahon ratkaisun ja kunnioitamme sitä. Nyt keskitymme hänen kanssaan täysillä tähän kauteen, sillä yhteistyötämme on jäljellä vielä tämän kauden tärkeimmät puoli vuotta, sanoo JYPin toimitusjohtaja Kari Tyni.

Mikkelin Jukureissa valmentajanuransa aloittanut Aho tuli JYPin liigavalmennukseen mukaan 2007. Päävalmentajaksi hän nousi syksyllä 2011, kun päävalmentajana tuolloin toiminut Risto Dufva ja JYP purkivat sopimuksensa vain kahden runkosarjaottelun jälkeen. Ensimmäinen päävalmentajakausi JYPin peräsimessä johti JYPin Suomen mestaruuteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle