AHL:ssä sarjahistorian pisin ottelu - Alex Lyonille 94 torjuntaa

Muut Sarjat / Uutinen
Alex Lyon urakoi torjuntatöissä.
Kuva © Getty Images
AHL:n 82-vuotisessa historiassa pelattiin sen pisin ottelu, kun Lehigh Valley Phantoms ja Charlotte Checkers tarvitsivat reilut 146 minuuttia paremmuutensa ratkaisemiseen Atlantin divisioonan neljännessä finaalissa.

Varsinaisella peliajalla molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa kerran. Danick Martel vei vierasjoukkue Phantomsin johtoon ensimmäisessä erässä. Checkersin Patrick Brown tasoitti toisessa erässä.

Seuraavaa maalia saatiin odottaa viidenteen jatkoerään, ja ratkaisumaali syntyi vasta yhdeksää minuuttia yli yhden paikallista aikaa. Ottelua hallinnut Checkers joutui pettymään, kun Phantomsin Alex Krushelnyski ratkaisi ottelun ajassa 146.48. Aikaisempi, vuodelta 2008 ollut ennätys rikkoutui vajaalla neljällä minuutilla. Tuolloin Philadelphia Phantoms juhli voittoa Albany River Ratsia vastaan. Eräänlainen tilastokummajainen on se, että molemmissa otteluissa olivat vastakkain samojen NHL-organisaatioiden farmijoukkueet, ja molemmissa Philadelphia Flyersin farmiryhmä oli Carolina Hurricanesin farmia parempi.

Lehigh Valley Phantomsin maalivahti Alex Lyon torjui 94 kertaa, kun toisessa päässä Alex Nedeljkovicille torjuntoja kirjattiin 51. Lyonin suoritus ei kuitenkaan ole AHL-ennätys, sillä Michael Leighton oli kiekon tiellä 98 kertaa edellä mainitussa vuoden 2008 ottelussa.

Ottelussa pelasi myös kaksi suomalaispelaajaa. Checkersin Aleksi Saarela laukoi ottelussa seitsemän kertaa kohti maalia, ja joukkuetoveri Janne Kuokkaselle laukauksia kirjattiin viisi. Kuokkanen istui ottelussa kaksi minuuttia rangaistusaitiossa kärsittyään joukkuerangaistuksen.

Katso ottelun ratkaisumaali:

» Lähetä palautetta toimitukselle