Abdelkader tehtaili Anaheimin kumoon

Abdelkader oli pitelemätön Anaheimia vastaan.
Yön NHL-kierroksella Detroit otti 5–1-voiton Anaheimista Justin Abdelkaderin uran ensimmäisellä hattutempulla. Pittsburgh nousi voittoputken pituudessa tasoihin kauden ennätystä hallussa pitäneen Chicagon kanssa yhdennellätoista yhtäjaksoisella voitollaan.

Justin Abdelkader oli lähellä neljän maalin iltaa Detroitin ottaessa 5–1-vierasvoiton Anaheimista. Ducksin Emerson Etemiä puolestaan onni ei suosinut. Etemin luistimesta kimmonnut ottelun avausmaali hylättiin potkaistuna ja Detroitin viimeinen osuma, joka merkittiin Johan Franzenille, liukui Etemin mailan lavasta suoraan omaan verkkoon. Abdelkader merkittiin syöttäjäksi tähän onnenkantamoiseen. Oli lähellä, ettei mailansa tilanteeseen työntänyt Abdelkader olisi saanut tästä illan neljättä osumaa nimiinsä.

Laukausten määrässä joka erä meni Ducksin nimiin, mutta lopputulos jäi uupumaan. Ankkojen illan ainoaksi onnistujaksi nousi Teemu Selänne ottelun avausmaalilla. Ducksin verkolta toisen erän alussa poisvedetty Viktor Fasth päästi 11 laukauksesta 3 ohitseen ja Jonas Hiller ylsi vain hivenen parempiin lukemiin 10 torjunnallaan 12 laukauksesta. Detroitin verkkoa vartioineen Jimmy Howardin iltapuhde sisälsi 33 torjuntaa.

Ducksin ensimmäinen osuma oli lähellä heti ottelun ensiminuuteilla, kun Corey Perryn sutaisu pysähtyi Detroitin maalitolpalle ja Ryan Getzlaf pääsi yrittämään vielä kiekkoa sisään. Yritys kilpistyi kuitenkin Howardin luistimen ja maalitolpan väliin.

Illan ensimmäinen ja samalla Ducksin ainoa maali tuli pian ensimmäisen erän puolenvälin jälkeen, kun Selänne ohjasi Kyle Palmierin hyvän poikittaissyötön Detroitin verkkoon 3–2-hyökkäyksen päätteeksi.

Anaheimin 1–0-johto ei pitänyt kauan. Vain kahden minuutin kuluttua osumasta Abdelkader pääsi vapaasti Ducksin alueelle ja maalin kulmalle, josta näpäytti kiekon ohi uinahtaneen Fasthin.

Tasalukemissa 1–1 mentiin vain minuutin ajan, kunnes Getzlaf koukkasi Valtteri Filppulaa keskialueella kaksiminuuttisen arvoisesti. Pavel Datsjuk kiitti ylivoimatilaisuudesta ja paluukiekosta viemällä punapaidat 2–1-johtoon.

Hattutemppu valmistuu

Toista erää oli pelattu kolme minuuttia, kun työn touhussa oli jälleen Abdelkader. Franzen tarjoili kiekon b-pisteelle ja Abdelkaderin rannelaukaus upposi yläkulmaan.

Red Wingsin 3–1-johtoasema sai Ducks-valmentaja Bruce Boudreaun toimimaan joukkueen herättämiseksi ja Fasth sai väistyä maalilta Hillerin luistellessa tolppien väliin.

Hiller sai pidettyä maalinsa puhtaana vajaat kymmenen minuuttia, kunnes Abdelkader päätti jälleen toimittaa maalintekijän virkaa ja laukoi illan kolmannen osumansa. Näyttävän esityön 4–1-maaliin tekivät Datsjuk ja Franzen.

Loppulukemat 5–1 Detroitille toi taululle Etemin epäonninen purkuyritys, joka lirahti suoraan Ducksin maaliin.

– Joskus kiekko löytää sinut, tai seuraa sinua ja ehkä näin oli asianlaita tässä pelissä, Abdelkader pyöritteli onnistumistaan nhl.com:lle ja antoi kehut myös pelikavereilleen.

Pittsburghin voittoputki kasvoi

Pittsburgh jatkoi voittojen tiellä kaataessaan tuloksella 4–2 kotijoukkue New York Islandersin. Pittsburgh kasvatti voittoputkensa jo yhdentoista ottelun mittaiseksi, millä Penguins on tasoissa tämän kauden ennätyksessä Chicago Blackhawksin kanssa.

– Tällä hetkellä me vain löydämme keinot voittaa, illan voitto-osuman viimeistellyt Brandon Sutter kertoin nhl.com:lle.

– Mielestäni me haluamme jatkaa pelaamista niin kuin pelaamme. Emme todella halua muuttaa paljon. Luonnollisesti me silti ajattelemme, että voimme tulla paremmiksi tietyissä asioissa. Arvelen, että pitämällä tämän asenteen voimme toivottavasti menestyä edelleen, Sutter jatkoi pohdiskelua.

Penguins pelasi edelleen ilman ylävartalovammasta toipuvaa Jevgeni Malkinia ja alavartalovammaa parantelevaa Kris Letangia.

NY ISLANDERS - PITTSBURGH 2-4
WINNIPEG – WASHINGTON 1-6
COLUMBUS – CALGARY 5-1
ANAHEIM – DETROIT 1-5