Peli-Karhut sai tärkeän vahvistuksen, kun kultakypärä Aatu Hämäläinen solmi joukkueen kanssa jatkosta.

Timo Savela

Aatu Hämäläinen ja Damir Galin jatkavat karhupaidassa – Henri Kivioja palaa kaukaloon välivuoden jälkeen

Iisalmen Peli-Karhut vahvistui kolmella pelaajalla, kun sekä Aatu Hämäläinen että Damir Galin jatkavat karhulaumassa. Viime kauden sapattivuotta kiekkoilusta pitänyt Henri Kivioja puolestaan palaa kaukaloon tutussa peliasussa.

Aatu Hämäläinen, joka on urallaan juhlinut myös suomenmestaruutta, saalisti viime kaudella pelaamissaan 50 runkosarjaottelussa 9+27=36 pistettä. Tehot karsintapeleissä olivat 1+5.

Peli-Karhujen valmentaja Janne Sinkkonen odottaa Hämäläiseltä samanlaista johtajuutta kuin viime kaudellakin.

− Aatun sopimus on todella iso pala joukkuetta. Galinin tavoin Aatu on erittäin pidetty joukkuepelaaja, joka pystyy tuomaan kiekon haastamalla hyökkäysalueelle. Hämäläinen lopetti kerran jo huipputasolla, mutta osoitti viime vuonna, että on täysillä mukana. Taatusti kaikki karhuperheessä toivoivat, että Aatu nähtäisiin tulevanakin kautena IPK:ssa, Sinkkonen toteaa.

Erityisesti puolustavana puolustajana loistanut isokokoinen Damir Galin pelasi karhupaidassa runkosarjassa 33 ottelua tehden kaksi maalia. Karsinnoissa kahdeksassa pelissä syntyivät puolestaan tehot 1+3.

Mies sai kauden kuluessa vastuuta niin ylivoimalla kuin alivoimallakin. Molemmissa mies oli lyömätön ase sota-alueella maalin edessä.

− Puolustava järkäle, joka osoitti meillä, että omaa taitoa myös hyökkäyssuuntaan. Miehestä oli kiinnostusta myös KHL:n suunnalla, mutta toisin kuin venäjällä, jossa perinteisessä roolissa olisi ollut tarjolla vain oman pään kautta pelaamista, meillä luvassa on hyökkäävämpi rooli, joka miestä miellytti, Sinkkonen toteaa.

Viime kaudella Galinia kannustettiin ottamaan enemmän kiekollista vastuuta, mikä näkyi etenkin karsintapeleissä rohkeampana pelaamisena hyökkäyssuuntaan. Sinkkonen uskookin, että tätä roolia ruokitaan ensi kaudella entistä enemmän.

− Tuon kokoisen tavaravaunun, kun saa liikkeelle ja nostamaan kiekkoa, niin sitä on erittäin vaikea pysäyttää. Galinilla on ihan järkyttävä pyssy siniviivalle ja itseluottamusta ruokkimalla saadaan mies käyttämään sitä rohkeammin ylivoimissa, Sinkkonen suunnittelee.

Kivioja koeajalla karhupaitaan

IPK-kasvatti Henri Kivioja laittoi hokkarit naulaan keväällä 2016 Suomi-sarjan mestaruuden jälkeen. Veri veti kuitenkin takaisin kaukaloon ja mies solmi karhulauman kanssa vuoden sopimuksen, joka pitää sisällään koeajan.

Kivioja on kokenut Mestis-pelaaja. Miehelle on kertynyt 168 Mestis-kamppailua Kiekko-Vantaan, KooKoon, RoKin ja Jokipoikien paidassa tehoin 53+57. Liiga-otteluja Kivioja on pelannut kolme SaiPan paidassa.

− Kokenut kaveri Mestiksessä, jota vastaan olen tainnut itsekin pelata. Kesken viime kauden kartoitettiin jo Kiviojan valmiutta hypätä ennen siirtorajaa joukkueeseen, mutta silloin se ei natsannut. Nyt miehellä on ollut into treenata ja uskon, että mies on kovassa kunnossa kauden alkaessa, Sinkkonen arvioi.

Koska kyseessä on pelaaja, jonka vahvuuden ovat aktiivisessa hyökkäyspelaamisessa, Kivioja kuuluu Sinkkosen papereissa tulosta tekeviin kentällisiin. Tästä syystä miehen sopimus sisältää tällä hetkellä koeajan syyskuun puoliväliin asti.

− Sekä valmennuksen että Kiviojan itsensä halu on, että miehen rooli olisi tulosta tekevissä kentissä, eikä miehen paikka ole jarrukentässä. Kun edellisistä Mestis-peleistä on jo aikaa, päätettiin katsoa koeajan turvin, mikä miehen rooli joukkueessa tulisi olemaan, Sinkkonen kertoo.

Lue myös

Hämäläinen sai maalitykin vierelleen: "Huomaa, että pelannut kovemmissakin sarjoissa"

MESTIS | 22.2.2017 21:29
Mestiksen jumbokamppailussa kohtasivat JYP-Akatemia ja IPK. Ottelussa ei tuloksellinen jännitys kauaa pysynyt IPK:n tehokkaan avauserän seurauksena, joka siivitti vieraat 6−0-voittoon. lue lisää

Niko Putkonen pelikiellossa joulutaukoon asti vastustajan pään rusentamisesta

MESTIS | 1.12.2017 15:39
IPK:n hyökkääjä Niko Putkonen sai viiden ottelun pelikiellon päähän kohdistuneesta taklauksesta keskiviikon ottelussa KeuPaa vastaan sattuneesta tilanteesta. lue lisää

Saramäki ja Sulin pelikiellossa illan Mestis-kierroksella

MESTIS | 25.11.2017 17:43
Perjantain Mestis-kierros toi pelikiellon SaPKon Kalle Saramäelle ja IPK:n Iiro Sulinille rikkeistä omissa otteluissaan. lue lisää

Mestis-kierros: Joutuuko IPK sijaiskärsijäksi ärsytetyn TUTOn kynsissä?

MESTIS | 3.11.2017 7:00
Perjantain Mestis-kierroksella pisteistä mitellään neljällä paikkaunnalla. Kotonaan yllättäen LeKille hävinnyt TUTO hakee hyvitystä IPK:n kustannuksella. Hermes hamuaa pois jumbosijalta Ketterän vieraana, ja lisäksi yhteen iskevät Jokipojat ja K-Vantaa, sekä Espoo United ja RoKi. lue lisää

Mestis-kierroksella mielenkiintoisia vahvistuksia - Hermes tarvitsee voiton kipeästi

MESTIS | 13.10.2017 14:07
Perjantai-illan Mestis-kierroksella pelataan neljällä paikkakunnalla. Sarjakärki KeuPa hamuaa takaisin voittojen tielle Iisalmessa IPK:n vieraana. Sarjataulukossa perättäin olevat TUTO ja RoKi mittaavat paremmuuttaan Turussa. Muita taistelupareja ovat Ketterä-LeKi ja Hermes-SaPKo. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Damir Galin

IPK #91 L p
s. 1994 Almetievsk, RUS
193CM / 105KG
SOPIMUS: 2018