Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Peli-Karhut sai tärkeän vahvistuksen, kun kultakypärä Aatu Hämäläinen solmi joukkueen kanssa jatkosta.

Timo Savela

Aatu Hämäläinen ja Damir Galin jatkavat karhupaidassa – Henri Kivioja palaa kaukaloon välivuoden jälkeen

Iisalmen Peli-Karhut vahvistui kolmella pelaajalla, kun sekä Aatu Hämäläinen että Damir Galin jatkavat karhulaumassa. Viime kauden sapattivuotta kiekkoilusta pitänyt Henri Kivioja puolestaan palaa kaukaloon tutussa peliasussa.

Aatu Hämäläinen, joka on urallaan juhlinut myös suomenmestaruutta, saalisti viime kaudella pelaamissaan 50 runkosarjaottelussa 9+27=36 pistettä. Tehot karsintapeleissä olivat 1+5.

Peli-Karhujen valmentaja Janne Sinkkonen odottaa Hämäläiseltä samanlaista johtajuutta kuin viime kaudellakin.

− Aatun sopimus on todella iso pala joukkuetta. Galinin tavoin Aatu on erittäin pidetty joukkuepelaaja, joka pystyy tuomaan kiekon haastamalla hyökkäysalueelle. Hämäläinen lopetti kerran jo huipputasolla, mutta osoitti viime vuonna, että on täysillä mukana. Taatusti kaikki karhuperheessä toivoivat, että Aatu nähtäisiin tulevanakin kautena IPK:ssa, Sinkkonen toteaa.

Erityisesti puolustavana puolustajana loistanut isokokoinen Damir Galin pelasi karhupaidassa runkosarjassa 33 ottelua tehden kaksi maalia. Karsinnoissa kahdeksassa pelissä syntyivät puolestaan tehot 1+3.

Mies sai kauden kuluessa vastuuta niin ylivoimalla kuin alivoimallakin. Molemmissa mies oli lyömätön ase sota-alueella maalin edessä.

− Puolustava järkäle, joka osoitti meillä, että omaa taitoa myös hyökkäyssuuntaan. Miehestä oli kiinnostusta myös KHL:n suunnalla, mutta toisin kuin venäjällä, jossa perinteisessä roolissa olisi ollut tarjolla vain oman pään kautta pelaamista, meillä luvassa on hyökkäävämpi rooli, joka miestä miellytti, Sinkkonen toteaa.

Viime kaudella Galinia kannustettiin ottamaan enemmän kiekollista vastuuta, mikä näkyi etenkin karsintapeleissä rohkeampana pelaamisena hyökkäyssuuntaan. Sinkkonen uskookin, että tätä roolia ruokitaan ensi kaudella entistä enemmän.

− Tuon kokoisen tavaravaunun, kun saa liikkeelle ja nostamaan kiekkoa, niin sitä on erittäin vaikea pysäyttää. Galinilla on ihan järkyttävä pyssy siniviivalle ja itseluottamusta ruokkimalla saadaan mies käyttämään sitä rohkeammin ylivoimissa, Sinkkonen suunnittelee.

Kivioja koeajalla karhupaitaan

IPK-kasvatti Henri Kivioja laittoi hokkarit naulaan keväällä 2016 Suomi-sarjan mestaruuden jälkeen. Veri veti kuitenkin takaisin kaukaloon ja mies solmi karhulauman kanssa vuoden sopimuksen, joka pitää sisällään koeajan.

Kivioja on kokenut Mestis-pelaaja. Miehelle on kertynyt 168 Mestis-kamppailua Kiekko-Vantaan, KooKoon, RoKin ja Jokipoikien paidassa tehoin 53+57. Liiga-otteluja Kivioja on pelannut kolme SaiPan paidassa.

− Kokenut kaveri Mestiksessä, jota vastaan olen tainnut itsekin pelata. Kesken viime kauden kartoitettiin jo Kiviojan valmiutta hypätä ennen siirtorajaa joukkueeseen, mutta silloin se ei natsannut. Nyt miehellä on ollut into treenata ja uskon, että mies on kovassa kunnossa kauden alkaessa, Sinkkonen arvioi.

Koska kyseessä on pelaaja, jonka vahvuuden ovat aktiivisessa hyökkäyspelaamisessa, Kivioja kuuluu Sinkkosen papereissa tulosta tekeviin kentällisiin. Tästä syystä miehen sopimus sisältää tällä hetkellä koeajan syyskuun puoliväliin asti.

− Sekä valmennuksen että Kiviojan itsensä halu on, että miehen rooli olisi tulosta tekevissä kentissä, eikä miehen paikka ole jarrukentässä. Kun edellisistä Mestis-peleistä on jo aikaa, päätettiin katsoa koeajan turvin, mikä miehen rooli joukkueessa tulisi olemaan, Sinkkonen kertoo.

Lue myös

IPK:n venäläispuolustaja rymisteli ulosajon arvoisesti

MESTIS | 10.3.2018 19:11
IPK:n puolustaja Damir Galinin ottelu SaPKoa vastaan päättyi toisen erän loppuun hänen taklattua itsensä suihkun puolelle. lue lisää

SaPKo äityi hurjaan iskuun ja nousi neljän maalin takaa-ajoasemasta johtoon − IPK vastasi samalla mitalla

MESTIS | 16.3.2018 21:02
IPK johti kotiotteluaan päätöserään lähdettäessä jo 5−2, mutta SaPKo teki ottelun seuraavat neljä maalia ja nousi hurjalla kirillä 6−5-johtoon. IPK nousi ottelun jälkimmäisellä puoliskolla vielä 6−6:een ja meni hetkeä myöhemmin jälleen johtoon lukemin 7−6. lue lisää

Tunteet kuumenivat loppuhetkillä Savonlinnassa

MESTIS | 14.3.2018 21:35
SaPKon ja IPK:n välisessä puolivälieräottelussa räiskyivät jälleen tunteet, eikä isoilta rangaistuksilta vältytty. Isoimmasta rangaistuksesta vastasi vierailijoiden Juuso Nevalainen, joka komennettiin ottelun loppuhetkillä suihkun puolelle. lue lisää

SaPKon ja IPK:n välisessä ottelusarjassa toinen ulosajo - Fofanov suihkuun laitataklauksesta

MESTIS | 12.3.2018 19:55
IPK:n Jevgeni Fofanov sai pelirangaistuksen laitataklauksesta toisessa puolivälieräottelussa SaPKoa vastaan. lue lisää

SaPKo−IPK: Hallitseva mestari kohtaa pudotuspelidebytantin, joka roikkuu, raastaa ja riistää - "Pitää olla hereillä ja luottaa omaan tekemiseen"

MESTIS | 9.3.2018 14:00
Ensiesiintymisensä Mestiksen pudotuspeleissä tekevä IPK saa haasteen suoraan sarjan huipulta, kun puolivälierissä joukkuetta vastaan asettuu hallitseva mestari SaPKo. Iisalmelaisten mahdollisuudet ottelusarjan voittoon ovat vähäiset, mutta IPK voi luoda SaPKolle painetta puolustuspelaamisellaan. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Damir Galin

IPK #91 L p
s. 1994 Almetievsk, RUS
193CM / 105KG
SOPIMUS: 2018