Sakari Salminen IFK:hon, nuori lupaus Poriin

LIIGA / Uutinen
Sakari Salminen ehti pelata tällä kaudella Ässissä 35 ottelua tehoin 10+21=31.
Kuva © Teemu Grönroos
Ässien paras sekä Liigan seitsemänneksi paras pistemies siirtyy Helsingin IFK:hon loppukauden kestävällä sopimuksella. Toiseen suuntaan liikkuu lupaava hyökkääjä Lauri Kulmala.

Hyökkääjä Sakari Salminen siirtyy HIFK:n riveihin loppukauden mittaisella sopimuksella. Kuluvalla kaudella Salminen pelasi Ässissä 35 ottelua tehoin 10+21 =31.

Ässillä ja Sakari Salmisella on voimassa oleva sopimus ensi kaudesta. Sopimus sisältää option ulkomaille siirtymisestä.

– IFK oli aloitteellinen ja meidän täytyy keventää kulurakennettamme. Tämä siirto on merkittävä osa sitä, että varmistamme kilpailukykyisen joukkueen rakentamisen ensi kaudelle.

– Halusimme samalla antaa omalle kasvatillemme mahdollisuuden pelata kevään pudotuspeleissä Suomen mestaruudesta, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi.

– Kiitos Ässille, että sain mahdollisuuden vielä tavoitella menestystä tällä kaudella, hyökkääjä Sakari Salminen kiittelee.

LUPAAVA HYÖKKÄÄJÄ LAURI KULMALA SIIRTYY HIFK:STA ÄSSIIN
19-vuotias hyökkääjä Lauri Kulmala siirtyy HIFK:sta Ässiin loppukauden mittaisella sopimuksella. Alle 20-vuotiaiden ja alle 16-vuotiaiden maajoukkueista kokemusta omaava Kulmala on pelannut HIFK:n Liigajoukkueessa tällä kaudella 13 ottelua tehoin 2+0. Nuorten SM-liigassa hyökkääjä on pelannut 27 ottelua tehoin 11+19 =30.

– Lauri Kulmala on lahjakas hyökkääjä, joka on tällä kaudella osoittanut kasvaneensa liigatason pelaajaksi. Tämä on hänelle hieno mahdollisuus ja näytönpaikka. Kevään aikana katsomme yhdessä hänen tulevaisuuttaan Ässissä, Kerttula toteaa.

ÄSSÄT SOPEUTTAA PELAAJABUDJETTIAAN
Ässät joutuu sopeuttamaan pelaajabudjettiaan kuluvan kauden osalta. Käytännössä tämä tarkoittaa joidenkin pelaajien siirtymistä pois joukkueesta ennen Liigan siirtorajaa 15. helmikuuta.

– Tulos on nähtävissä sarjataulukosta. Olemme epäonnistuneet urheilullisesti ja sen vuoksi joudumme tekemään taloudellisia toimenpiteitä, joilla turvaamme ensi kauden rakentamisen.

– Tämä ei missään nimessä ollut helppo päätös. Olemme eläneet kovalla kulukurilla ja onnistuneetkin kohentamaan taloustilannettamme merkittävästi, mutta tehdyt toimenpiteet eivät ole tässä tilanteessa riittäviä, kun jäämme ottelutapahtumien tuotoissa merkittävästi tavoitteesta, Ässien vt. toimitusjohtaja Mikael Lehtinen sanoo.

Pelaajasiirtojen ansiosta tämän kauden epäonnistuminen ei vaikuta ensi kauden joukkueen rakentamiseen. Kauden 2019–20 pelaajabudjetti pysyy kuluvan kauden tasolla.

– Tämän kauden epäonnistumista on analysoitu ja olemme tehneet korjaavia toimenpiteitä. Emme halua, että tämän kauden epäonnistuminen merkittävästi vaarantaa menestymisen tulevina vuosina.

– Näillä toimenpiteillä on erittäin suuri merkitys siinä, että pystymme pitämään pelaajabudjetin kilpailukykyisenä myös tulevalla kaudella.

» Lähetä palautetta toimitukselle