Romanian liigassa pelattiin erikoinen ottelu: Vierasjoukkue otti seurahistoriansa ensimmäisen voiton - kotijoukkueen tappioputki jo yli kuusi vuotta

Muut Sarjat / Uutinen
Bukarestilaisen Sportul Studentescin lähes 200 ottelua kestänyt tappioputki sai eilen jatkoa.
Romanian liigasta Campionatul Nationalista kantautuu harvemmin Suomeen asti uutisoitavaa, mutta lauantai-iltana maan pääkaupungissa Bukarestissa pelattu ottelu paikallisen Sportul Studentescin ja vierailija Marton Aronin välillä tekee poikkeuksen.

Erikoisen eilisestä Campionatul Nationalin pelistä teki se, että Sportul Studentescin edellisestä voitosta oli ehtinyt kulua yli kuusi vuotta. 26.1.2013 Sportul Studentesc haki pisteet CSM Dunarea Galatin vieraana 2–4-voitolla. Tämän jälkeen Sportul Studentescin voittosarake on näyttänyt nollaa. Kaudella 2014-15 bukarestilaiset saivat toki jatkoajalle asti yhden ottelun, jossa joutuivat lopulta kuitenkin nöyrtymään.

Romanian liiga laajeni käynnissä olevalle kaudelle kuudesta joukkueesta seitsemään, kun keväällä 2018 perustetusta Marton Aronista tuli maan seitsemäs aktiivinen kiekkojoukkue. Marton Aronin alku on ollut opettelua, sillä se on hävinnyt lyhyen seurahistoriansa aikana kaikki pelaamansa ottelut.

Patinoarul Cartan 1000 katsojaa vetävällä areenalla kotijoukkue metsästi siis ensimmäistä voittoaan yli kuuteen vuoteen ja vierasjoukkue ensimmäistä voittoaan ikinä. Ottelu päättyi lopulta Marton Aronin voittoon lukemin 3-11. Vieraiden suurin sankari oli tehot 6+2 iskenyt Romanian U20-maajoukkueen pelaaja Tamas Ilyes.

Sportul Studentescin tappioputki on nyt jo 193 ottelua ja joukkuueen maalisuhde on tämän kauden osalta poikkeuksellisen karmea: 47 tehtyä ja 536 päästettyä. Bukarestilaisille avautuu lukuisia mahdollisuuksia korjata asiaa, kun sen kaikki viisi jäljellä olevaa runkosarjan ottelua ovat Marton Aronia vastaan. Ensimmäinen näistä on jo tänään sunnuntaina lounasaikaan.

Käyttäjän tlyytikainen kuva

Kommentti: Tarmo Lyytikäinen

Rakkaudesta lajiin.

Kulunut sanonta, mutta tässä tapauksessa niin kovin paikkansa pitävä. Kun vertaa Sportul Studentescin eilistä rosteria joukkueeseen, joka saalisti pisteet matkaansa Galatista tammikuussa 2013, löytyy sieltä paljon samoja nimiä. Esimerkiksi tuon ottelun voittomaalin tehnyt Cristian Aron Haba on kiekkoillut bukarestilaisryhmässä kaudesta 2005-06 lähtien. Laiturin edellisestä maalista on ehtinyt kulua jo yli kaksi vuotta, mutta edelleen mies jaksaa saapua hallille, matkata vieraspeleihin ei aina niin hyväkuntoisilla romanialaisilla teillä, sitoa luistinten nauhat ja hypätä askiin.

Jääkiekon todelliset sankarit löytyvät pienistä kiekkomaista, joissa pelaajat tekevät valtavia uhrauksia vapaa-ajastaan ja todennäköisesti myös lompakostaan, että pystyvät pitäämään lajikulttuuria yllä ja pelaamaan peliä, jonka rakastaminen ympärillä olevissa olosuhteissa ei ole kovinkaan ilmeistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle