NHL:ssä ensimmäinen valmentajanvaihdos − Stevens ulos Kingsistä

NHL / Uutinen
John Stevensin kohtalona oli olla NHL-kauden ensimmäinen työstään potkittu päävalmentaja.
Kuva © Getty Images
NHL-kauden ensimmäinen valmentajanvaihdos on tosiasia, sillä Los Angeles Kings on erottanut päävalmentaja John Stevensin. Häntä ei pelastanut edes lauantainen voitto Columbus Blue Jacketsistä.

Los Angeles Kings on ajautunut sarjan häntäpäähän kerättyään 13 ottelusta vain yhdeksän pistettä. Ainoastaan kaksi ottelua vähemmän pelannut Florida Panthers on kerännyt yhtä vähän pisteitä.

John Stevens toimi Kingsin päävalmentajana toista kauttaan. Sitä ennen hän oli pitkään apuvalmentajana, muun muassa Stanley Cup -voittojen 2012 ja 2014 aikana. Stevensin mukana myös apuvalmentaja Don Nachbaur sai lähteä työstään.

Uudeksi väliaikaiseksi päävalmentajaksi tulee Willie Desjardins, joka saa avukseen Marco Sturmin. Molemmat saavuttivat mitalin viime talven olympialaisissa Desjardinsin valmennettua Kanadan pronssille ja Sturmin saavuttaessa Saksan kanssa hopeaa.

Aikaisemmin Desjardins on toiminut Vancouver Canucksin pää- ja Dallas Starsin apuvalmentajana. Sturm muistetaan yli 900 NHL-ottelun urastaan kuudessa joukkueessa. Mukaan mahtui 17 ottelua Los Angeles Kingsissä kaudella 2010-11.

» Lähetä palautetta toimitukselle