Luleå on Ruotsin naisten mestari vuosimallia 2019

Muut Sarjat / Uutinen
Mestaruus ratkesi Luulajalle viimeisessä ottelussa selvin numeroin 5–1.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Linköping johti SDHL:n finaalien ottelusarjaa jo 2–0, mutta selkä seinää vasten pelannut Luleå vei kolme ottelua peräjälkeen ja marssi lopulta mestaruuteen otteluvoitoin 3–2.

Ruotsin naisten pääsarjan SDHL:n runkosarjan voittanut Luleå vei ratkaisevan viidennen finaalin vahvalla suorituksella.

Kotiyleisö repesi jo 23 sekunnin pelin jälkeen, kun Emma Nordinin tulinen lämäri painui Linköpingin maalivahti Eveliina Suonpään selän taakse.

Suonpään ilta synkkeni pian lisää. Pari minuuttia myöhemmin Noora Tulus tuikkasi maalin edestä yläkulmaan 2–0. Ensimmäiselle erätauolle poistuttiin Luleån johtaessa jo 4–0.

Linköping ei luovuttanut helpolla vaan nosti pelinsä intensiteettiä. Yhtä Sidney Morinin kavennusmaalia enempää vieraat eivät kuitenkaan saaneet aikaiseksi Luleån puolustaessa Jenni Hiirikosken ja Ronja Savolaisen johdolla maalinedustansa tarkasti. TPS:stä loppukevääksi Linköpingiin siirtynyt Naisleijonien tähti Susanna Tapani ei onnistunut auttamaan joukkuettaan mestariksi asti.

Ottelussa nähtiin kaiken kaikkiaan vain kolme jäähyä, kaikki kolmannessa erässä.

Mestaruuden ratkeamista oli saapunut seuraamaan 4804 katsojaa.