Jääkiekkolegenda Timo Favorin tuomaroi historiallisen 1000. Liiga-ottelunsa – ja lopetti

LIIGA / Uutinen
Timo Favorin jakaa oikeutta.
Kuva © Arno Hämäläinen
Timo Favorin lopetti historiallisen pitkän Liiga-päätuomarin uransa tämän illan Tappara–Ilves-kamppailuun. Se oli hänen 1000. ottelunsa Liigassa.

Erotuomari Timo Favorin esiintyi tänään tuhannennen kerran Liiga-ottelun päätuomarina. Hän teki historiaa ollen ensimmäisen huimaavan rajapyykin saavuttanut tuomari.

Tamperelainen Favorin, 49, aloitti Liiga-päätuomarin uransa vuonna 1997. Tämä kausi oli siis hänelle 22 Suomen pääsarjassa. Se jäikin viimeiseksi, sillä lajilegenda lopetti uransa tähän iltaan kotikaupunkinsa paikallistaisteluun Tappara–Ilves.

– Ensimmäinen vakava heitto oli, kun 900 peliä tuli täyteen alkuvuodesta 2017. Kun kevät meni hyvin, sovittiin jatkosta. Näin jälkeenpäin voin sanoa, että jos kevät ei olisi mennyt niin hyvin, olisin voinut lopettaa jo kaksi vuotta sitten. Nyt kun asiaa pohtii, niin on parempi lopettaa, kun suussa on näistä hommista hyvä maku. Siitä olen Liigalle kiitollinen, että näin pitkälle olen saanut mahdollisuuden jatkaa, Favorin kommentoi Liigan verkkosivustolla.

– Onhan siinä sellaista haikeutta ollut mukana. Olen tällä kaudella saanut viheltää vähintään yhden ottelun jokaisella paikkakunnalla. Pelien jälkeen olen saanut kiittää vanhoja tuttuja eri kaupungeissa ja lyönyt kättä niin pelaajien kuin valmentajienkin kanssa. Se mitä tapahtuu kaukalossa jää kaukaloon, mutta taiston tauottua paiskataan kättä. Se kuuluu urheiluun.

Hän työskentelee päätyönään opettajana.

– Työmies olen tuomarihommissa ollut, oma itseni. Kun aloitin Liigassa syksyllä 1997, en olisi voinut uskoa missä olen nyt, lähes 22 vuotta myöhemmin. On tarvinnut osata muuttua ja opiskella jatkuvasti uutta. Aika pyyteettömästi vuosi kerrallaan olen mennyt eteenpäin. Olen kuitenkin pärjännyt. Kai se on sitten motivoinut ja ollut tulosta sinnikkyydestäni.

Favorin on palkittu neljä kertaa Liigan parhaan erotuomarin Unto Wiitala -palkinnolla. Lisäksi hän ansioitunut kansainvälisissä tehtävissä olympialaisissa ja MM-kisoissa sekä useissa nuorten arvoturnauksissa. Nyt historiallinen ura on siis päättynyt.

– Hyvällä mielellä lopetan. Ehkä asia sitten vähitellen valkenee, kun kuukausi–kaksi on mennyt.

» Lähetä palautetta toimitukselle