Boston Bruins haki voiton Winter Classicista Tuukka Raskin johdolla

Tuukka Rask pelasi erinomaisen ottelun.
Vuodesta 2008 lähtien NHL:ssä on pelattu perinteisesti uudenvuodenpäivänä ulkoilmaottelu. Tällä kertaa pelattiin Indianan osavaltiossa yliopistojalkapallojoukkue Notre Dame Fighting Irishin kotistadionilla Chicago Blackhawksin ja Boston Bruinsin välillä.

Chicago Blackhawks onnistui ensimmäisenä maalinteossa ajassa 8:30. Tšekkihyökkääjä David Kämpf karvasi kiekon maalin takana ja vapaana maalintekosektorissa ollut Brendan Perlini sai nostaa kädet kohti taivasta.

Blackhawksin Artjom Anisimovin kampitusrangaistus kävi kalliiksi hetkeä myöhemmin, kun David Pastrňák tasoitti pelin. Viihdyttävän avauserän lopulla kummallekin joukkueelle avautui loistavat mahdollisuudet lisämaaleihin.

Ensin Alex DeBrincat ei osunut ylivoimalla puolityhjään maaliin. Erän viimeisellä minuutilla Cam Ward pysäytti Pastrňákin lähentelyt ja toisessa päässä Tuukka Rask läpiajoon vapautetun Patrick Kanen.

Tuukka Rask juhlisti merkkiotteluaan voitolla

Toinen erä ei enää tarjonnut samanlaista raikasta hyökkäyspeliä. Tasaisesti menneen erän avauspuoliskon jälkeen Blackhawks siirtyi 2–1-johtoon Dominik Kahunin ohjattua puolustaja Erik Gustafssonin laukauksen ohi Raskin.

Bruinsin tehokas ylivoima tuotti kuitenkin tasoituksen. Patrice Bergeron näytti puolustusosaamistaan estettyään Kämpfin läpiajon alivoimalla. Lähes saman tien toisessa päädyssä Bergeron iski jo kiekon maaliin.

Yleisömääräksi ilmoitettiin 76 126 katsojaa.

Kolmannessa erässä kotijoukkue Blackhawks tarjoili jäähyilyllään Bruinsille mahdollisuutta karata johtoon, mutta tällä kertaa bostonilaiset eivät onnistuneet.

Sen sijaan tasakentällisin Bruinsin Sean Kuraly hyödynsi mahdollisuutensa ja lapioi Matt Grzelcykin laukomasta irtokiekosta vierailijat ensimmäistä kertaa johtoon.

Blackhawks haki tasoitusta ottelun lopussa, mutta Jonathan Toewsin tolppalaukausta lähemmäksi ei mustapaitainen joukkue päässyt. Lopulta Brad Marchand pääsi iskemään 2–4-loppulukemat tyhjään maaliin. Blackhawksille tappio oli jo neljäs yhtä monessa Winter Classic -ottelussa.

Bruinsin maalilla pelannut Rask nousi ottelussa seuran maalivahtien kaikkien aikojen ottelutilaston kärkeen. Rask pelasikin todella hyvän ottelun, sillä torjuntoja kertyi 36 kappaletta.