Aiempien kisojen lipunmyyntifarssi on vältetty − vain hajalippuja jäljellä

MAAJOUKKUE / Uutinen
Victorian areena on toinen kisojen päänäyttämöistä.
Viime vuoden Nuorten MM-kisojen yksi pääpuheenaiheista oli heikosti sujunut lipunmyynti. Vancouverissa ja Victoriassa järjestettävissä kisoissa lipunmyynti on kuitenkin sujunut hyvin.

Vancouverissa ja Victoriassa pelattavien Nuorten MM-kisojen lipunmyynti on sujunut erinomaisesti, kertoo Brittiläisen Kolumbian kiekkoilun toimitusjohtaja Barry Petrachenko Times Colonistille, joka on paikallislehti Victoriassa. Liput käynnistyviin kisoihin on jo lähes myyty loppuun, sillä Victorian pelien lipuista on myyty jo 97% ja Vancouverin lipuista 90%.

Petrachenkon kertoo päivän lehdessä lipunmyyntitavoitteiden ylittyneen jo tässä vaiheessa.

− Olemme tavoitelleet 90 prosenttiyksikön myyntiä suhteutettuna areenoiden kapasiteettiin. Lippuja on jäljellä hyvin rajallisesti, erityisesti Victoriassa.

Vancouverissa pelataan Rogers Arenalla, jonka kapasiteetti on 18 910, kun taas Victorian Save on Foods Memorial Centreen mahtuu 7 600 katsojaa.

Hinnoittelua on hinattu alaspäin edellisistä kisoista, sillä hinnat on haluttu tuoda pois isojen markkinoiden tapahtumahinnoista kohti juniorikiekkoilun hintatasoa. Lippujen hinnat alkulohko-otteluihin ovat olleet 19 ja 27 euron välillä, kun taas pudotuspelien lippujen hinnat alkavat 32 eurosta. Esimerkiksi Suomen kisat avaava Ruotsi-ottelu on loppuunmyyty.

Kisoihin on myyty yksittäisten lippujen lisäksi 14 ottelun lippupaketteja, joiden hinnat ovat alkaneet muutamasta sadasta Kanadan dollarista. Juuri lippupaketeissa on tullut suurin hintaero aiempiin kisoihin verrattuna Kanadan kiekkoliiton toimitusjohtaja Tom Renneyn mukaan, joka myöntää aiempien kisojen ylihinnoittelun.

Esimerkiksi viime vuoden Buffalossa järjestettyjen Nuorten MM-kisojen lipunmyynti oli suuri murheenkryyni. Yleisömenestykseksi nousseen ulkoilmaottelun ulkopuolella katsomot ammottivat tyhjyyttään, minkä takia kokonaistunnelma jäi heikoksi.

Yksittäisissä lipuissa Buffalon kisoissa oli melko suuria hintaeroja. Esimerkiksi Kanadan ja Yhdysvaltojen ulkoilmaotteluun liput olivat 39 ja 96 euron välillä, kun taas muihin näiden kahden maan alkulohko-otteluihin lippujen hinnat olivat 17,5 ja 96 euron välillä. Muiden maiden peleihin liput olivat tuntuvasti halvempia, kun lippujen hintaluokka oli 9-39,5 euroa.

» Lähetä palautetta toimitukselle