Ässät etsii jo uutta valmentajaa ensi kaudelle - Pasanen ei saavukaan Poriin

LIIGA / Uutinen
Ässät joutuu jälleen valmentajamarkkinoille.
Kuva © Timo Savela

Porin Ässät tiedotti toissa viikolla tehneensä valmentajasopimuksen kaudesta Jari Pasasen kanssa. Viime viikolla Pasasen nykyinen työnantaja, Tanskan pääsarjajoukkue Fredrikshavn White Hawks ilmoitti, että heillä on sopimus suomalalaisvalmentajan kanssa myös ensi kaudesta.

Nyt seurat tiedottivat yhteisesti, että Pasanen jatkaa tanskalaisseuran valmentajana. Syyt epäselvyyksiin olivat lähtöisin Fredrikshavnissa tapahtuneesta informaatiokatkoksesta seuran sisällä.

− Frederikshavn White Hawks:in hallitus oli saanut tiedon Ässien kiinnostuksesta palkata Jari Pasanen päävalmentajakseen ja Pasanen oli saanut seuran hallituksen luvan matkustaa Suomeen ja neuvotella Porin Ässien kanssa. Valitettavasti kaikki osapuolet Tanskassa eivät olleet tietoisia Pasasen sopimuksessa olleesta optiosta kaudelle 2019 - 2020.

− Frederikshavn White Hawks ottaa täyden vastuun ja myöntää toimineensa virheellisesti päästäessään Jari Pasasen neuvottelemaan sopimuksen kaudelle 2019 - 2020 Porin Ässien kanssa. Seura on pahoillaan Ässille koituneesta haitasta ja Frederikshavn White Hawks ja Porin Ässät ovat tehneet asiasta sopimuksen, jonka yksityiskohtia seurat eivät kommentoi julkisuudessa.

Ässien johto oli pettynyt tilanteen käännyttyä tällä tavoin, mutta uuden valmentajan etsintä on jo käynnistetty.

− Olen tietysti äärimmäisen pettynyt, kun asia kääntyi näin. Olemme jo käynnistäneet uuden päävalmentajan kartoitustyön, Ässien vt. toimitusjohtaja Mikael Lehtinen kommentoi.

− Luonnollisesti kyseessä on äärimmäisen tärkeä rekrytointi ja tulemme viemään rekrytointiprosessin rauhallisesti mutta määrätietoisesti loppuun

Uuden valmentajan olisi määrä hoitaa tehtävää seuraavat kaksi kautta, sillä Hämeen Sanomat uutisoi tällä hetkellä Suomen alle 16-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja Petri Karjalaisen toimivan porilaisryhmän päävalmentajana kaudesta 2021-22 eteenpäin. 

» Lähetä palautetta toimitukselle